Pobjeda NG Unitasa, a Blažević golgeter 2.HMNL

657 0

7. ožujak 2011. – Večeras je odigrana u Novoj Gradiški

prvenstvena utakmica 12. kola 2. Hrvatske malonogometne lige, Istok, između novogadiškog NG Unitasa i Ivankova. Novogradiščani su nastavili nizom uspješnih igara i izborili su još jednu pobjedu na domaćem terenu, ovaj put sa 8:4(4:2). Ovom pobjedom naši nogometaši su prilično učvrstili svoj položaj na vrlo dobrom trećem mjestu drugoligaške tablice.

Večerašnja pobjeda bila je izborena nakon terenske i rezultatske nadmoćnosti NG Unitasa, iako su gosti u 10. minuti poveli s 1:0. Izjednačio je u istoj minuti Jozo Baković na 1:1, a tri minute kasnije pogotkom golgetera Ivana Blaževića Novogradiščani vode s 2:1. U periodu vrlo dobre napadačke igre domaće momčadi u 17. minuti NG Unitas vodi i s 3:1 drugim pogotkom Joze Bakovića. Nije protekla ni jedna minuta a NG Unitas već vodi s velikih, i rekli bi, nedostižnih 4:1. Strijelac je bio Tomislav Barišić. Minutu prije kraja prvog poluvremena Ivankovo uspijeva smanjiti na 4:2, kojim rezultatom i završava prvo poluvrijeme.

U nastavku opet inicijativu ima NG Unitas koji dobru igru materijalizira i petim pogotkom kojeg postiže u dvije minute nastavka Matijas Dražetić (5:2). I dalje domaćini imaju inicijativu, a iznad svega ističu se efikasnošću, pa iako je Ivankovo u 28 minuti smanjilo na 5:3, iskusni trener momčadi Tomislav Vlaović pokazao se i kao vrsni strijelac pa je samo minutu kasnije postigao pogodak i doveo NG Unitas u vodstvo od 6:3. Tek što je protekla jedna minuta od pogotka Vlaovića, NG Unitas postiže i sedmi gol preko Tomislava Barišića koji po svemu sudeći, iako je do kraja ostalo još 11 minuta, rješava utakmicu (7:3). U dinamičnoj završnici gdje gosti pokušavaju ugroziti pobjedu domaćih smanjenjem rezultata (7:4) u tome nisu uspjeli jer je posljednjih 5 minuta NG Unitas dominirao i još jednim golom Ivana Blaževića u zadnjoj minuti igre, zaokružio lijepu i sigurnu pobjedu od 8:4. Vrijedno je istaći da je Ivan Blažević, igrač i golgeter NG Unitasa i vodeći strijelac 2.HMNL sa 29 pogodaka.

Što više, Blažević sa ogromnom prednošću od 9 golova vodi pred pratiteljem Vukosavljevićem iz Đakova (20). Večerašnju pobjedu izborili su: Dejan Milijević, Ivan Blažević, Ivan Denac, Matijas Dražetić, Tomislav Barišić, Tomislav Vlaović, Jozo Baković, Danijel Brtan i Matej Lucić, uz trenera Tomislava Vlaovića. Tako je sada NG Unitas sigurno treći na tablici 2.HMNL, Istok sa 23 boda, što je veliki rezultatski uspjeh, a njegov pratitelj na četvrtom mjestu, Virovitica, zaostaje 4 boda (19). Ostali pratitelji još i više, jer je peta Mala mljekara skupila 16 bodova, šesti Osijek 031 15, sedmo Đakovo 13, osme Našice 12, deveto Ivankovo 11, a deseti No limit auto Tiho 10 bodova.

To znači, da NG Unitasu ne prijeti osim Virovitice i eventualno donekle Valpovčana, ali sa velikim zaostatkom, bilo kakva opasnost za postojeći plasman na trećem mjestu. Što se tiče eventualnog napredovanja prema vrhu za sada nema puno izgleda, jer su drugoplasirani Vinkovci, koji su bili puno kola vodeći, odmakli za 4 boda, a od ovog kola čelna Skripta je u odnosu na NG Unitas u prednosti od 5 bodova. Naravno, odlučivat će i ostali rezultati.

 

Evo i svih rezultata 12. kola:

 

Mala mljekara –Virovitica 3:2, 

Skripta – Đakovo 11:3,

NG Unitas – Ivankovo 8:4,

No limit auto Krešo – Osijek 031 10:4,

Našice – Vinkovci 6:2,

poraz vodećeg što ih je koštalo gubitka prvog mjesta.

mali nogomet

 

 

Related Post