DVA KREŠIMIRA ZA NOVOGRADIŠKE LJUBITELJE GLAZBE

976 0

28. svibanj 2012. – U organizaciji Učilišta Relković i pod

pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske u crkvi SV. TEREZIJE u Novoj Gradiški cjelovečernji koncert u petak 25. svibnja održala su dva vrhunska glazbenika KREŠIMIR LAZAR (barokno violončelo) i KREŠIMIR HAS (čembalo) .

 

Krešimir Lazar diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. V. Dešpalja kod kojega je ujedno i magistrirao.Osvojio je brojne nagrade u zemlji i inozemstvu, koncertirao u više europskih te latinoameričkih zemalja. Predsjednik je i solist Varaždinskog komornog orkestra, ansambla „Camerata Garestin“ i klavirskog trija „Amadeus trio Zagreb“. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao izvanredni profesor. Od 2011. godine predsjednik je Varaždinskog komornog orkestra. U suradnji s čembalistom Krešimirom Hasom, dobitnik je nagrade „Ivan Lukačić“ na 41. Festivalu Varaždinskih baroknih večeri 2011.

 

Orguljaš i čembalist Krešimir Has svoju je umjetničku djelatnost usmjerio ka glazbi visoke renesanse i baroka, redovito nastupajući na svim relevantnim glazbenim, a posebice specijaliziranim pozornicama Republike Hrvatske te u inozemstvu. Nakon završenih studija orgulja i čembala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te usavršavanja na Musikhochschule Lübeck, aktivno je sudjelovao u radu Hrvatskog baroknog ansambla te ansambala „Musica da camera“ i „Erato“. Dobitnik je i više nagrada te priznanja za svoje umjetničko te liturgijsko – glazbeno djelovanje.

 

Glazbenici su se novogradiškoj publici predstavili djelima BENEDETTA MARCELLA I ANDRIJE MOTOVUNJANINA, a za svoj nastup u prekrasnom ambijentu crkve Sv. Terezije nagrađeni toplim dugotrajnim pljeskom.

Related Post