17 .ŽUPANIJSKA SMOTRA PJEVAČKIH ZBOROVA

474 0

HPD „GRANIČAR“ Nova Gradiška organizator je i domaćin 17. Županijske smotre zborova „Susret pjesme i prijatelja“ održane u subotu 26. svibnja u novogradiškom Domu kulture.

 

Brojni prijatelji i poklonici zborskog pjevanja svojim dolaskom podržali su njihov trud i doprinos kulturnom životu grada. Među njima su bili I DR. LJEPŠA RAKAS VUJČIĆ zamjenica gradonačelnika ( više od 10 godina podupirajuća članica društva) , župnik i dekan novogradiškog dekanata VLČ. PERICA MATANOVIĆ, te časne sestre naše župe.

 

Na glazbeno putovanje poveli su Graničari uz klavirsku pratnju Manuele Vuković i pod ravnanjem Julijane Žirovčić. Nastavili su članovi Gradskog pjevačkog zbora Lipik pod ravnanjem Jadranke Radonjić Sirovica, a potom Pjevačko društvo “Urbata” iz Davora uz klavirsku pratnju Ivice Brlića i pod ravnanjem Marijane Jurčević. Uslijedio je nastup Mješovitog zbora HKUU “Kristal – Sladorana” iz Županje pod ravnanjem Suzane Juzbašić (klavirska pratnja Branimir Oršolić, solo i gitara Damir Juzbašić, solistica Tena Duran) . S Graničarima su podijelili i radost svojih 30. godina uspješnog djelovanja.

 

Smotru su završili članovi HPD-a “Tomislav” iz Cernika pod ravnanjem Katarine Piljić.

Nizale su se duhovne te skladbe tradicijske baštine, domoljubne, popularne…

Repertoarom i izvedbom svaki zbor je dao osobni pečat ovoj večeri i na taj način obogatio posjetitelje ljepotom kakvu samo glazba može podariti.

 

Susret prijatelja nastavljen je uz pjesmu u domu u Maloj.

 

Pokrovitelji ovogodišnje smotre bili su Grad Nova Gradiška i BP županija, a pridružili su im se brojni sponzorii podupirajući članovi Graničara.

 

poumar, i.h.

Related Post

KAZALIŠTE

Autor - 18/04/2012 0
Na kazališnim daskama Dvorane Relković u utorak 17.travnja 2012. ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba igrao je ADAGIO – izvrsnu…