U NOVOJ GRADIŠKI ODRŽANA 18 .ŽUPANIJSKA SMOTRA PJEVAČKIH ZBOROVA

638 0

U subotu, 25.svibnja 2013. u novogradiškom Domu kulture održana je 18. Županijska smotra zborova „Susret pjesme i prijatelja“ . Organizator i domaćin bilo je HPD „GRANIČAR“ Nova Gradiška.

Tradicionalnu smotru zborova i ove su godine podržali brojni prijatelji i poklonici zborskog pjevanja prepoznavši u njoj vrijedan doprinos kulturnom životu grada.

 

Susret pjesme i prijatelja otvorili su Graničari skladbama AVE MARIJA, PROBUDI ME JUTROM, ŠUMI ŠUMI JAVORE i ZVONA MOGA GRADA (solist Ante Sekulić, klavirska pratnja Manuela Vuković, gitara Tomislav Knežević, dirigentica Julijana Žirovčić). Zatim su nastupili članovi HPDG „Sloga“ iz Pitomače (solist Marko Skorin, pratnja na harmonici Vedran Grivić, dirigentica Ružica Glogović).

Na smotri su se predstavili i Hrvatsko pjevačko društvo „Urbata“ Davor pod dirigentskom palicom Marijane Jurčević , Ženska vokalna skupina „Ad Astra“ Slavonski Brod pod vodstvom Jasne Stajić, MPZ „Kristal-sladorana“ Županja (pratnja na klaviru Ela Puškarić, dirigentica Suzana Juzbašić) i Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ Cernik pod vodstvom maestre Katarine Piljić i klavirsku pratnju Veronike Terzić.

 

Smotra, kojoj i sam naziv kaže SUSRET PJESME I PRIJATELJA, zaista je lijepa prilika da se prijatelji po glazbi, stihu, kulturi i umjetnosti, susretnu i da sve to što nose u svojim srcima podijele sa svojim sugrađanima i štovateljima glazbene riječi.

 

A to su ove prohladne, kišovite svibanjske subote i učinili sa svima koji su ih došli podržati u Dvoranu Relković.

 

Pokrovitelji ovogodišnje smotre domaćinu HPD „Graničar“ bili su Grad Nova Gradiška i BP županija, a pridružili su im se brojni sponzori, mediji i podupirajući članovi Graničara. Program je vodila Ivanka Herceg.

 

poumar

fotografije: m.divjak

Related Post

U DVORANI RELKOVIĆ

Autor - 13/05/2013 0
„U meni Staro Petrovo Selo,u meni najdraža prijateljstva, u meni svira tamburica, u meni pjesme iz djetinjstva… Ovo je Staro…