SA ŠKOLOM I VRTIĆEM U KAZALIŠTE

698 0

Učenici osnovnih škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška i „Matija Gubec“ iz Cernika te predškolci Dječjeg vrtića Nova Gradiška u ponedjeljak, 25.veljače 2013. u kazališnoj dvorani Doma kulture u Novoj Gradiški , uživali su u čarolijama

Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda i njihovoj dramsko-lutkarskoj predstavi KUKI I KVAKA.

 

Predstava je nastala prema motivima priče Juliusa Volskog, a govori o jednoj teti Rozaliji, o studentu Josipu kojem je teta Rozalija iznajmila stan i o lutkama Kukiju i Kvaki.

 

Josip je bio malo razmaženi mladić i nisu mu se svidjele njegove sustanarke Kuki i Kvaka, pa je odlučio riješiti ih se i baciti u smeće. To je opet jako naljutilo lutke koje su, izgubivši svoj životni prostor, počele „nemilosrdnu“ borbu s Josipom…..

 

I ovu priču o lutkama koje se bore za svoje mjesto pod suncem, kao i mnoge slične njoj, možemo vidjeti u svakodnevnom životu. I djece. I odraslih. Kako se izboriti, kako se snaći u toj borbi, kao biti snalažljiv, kako uspjeti?

 

Odgovore na brojna pitanja koja mališane čekaju u životu, pokušali su dati protagonisti ove vesele priče o životu i prijateljstvu. I vjerujte sve ih je obradovala i razveselila.

 

Režiju potpisuje: Darija Vlajnić

Scenografija: Valentina Srnojević

Izbor glazbe: Ivan Barišić

Oblikovanje svjetla: Ivan Barišić

 

U dramsko-lutkarskoj predstavi KUKI I KVAKA igrali su glumci Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda:

 

Anamarija Vlajnić: Kvaka

Valentina Srnojević: Kuki

Bruno Brinzej: Josip-Joza,Ivica

Darija Vlajnić: Rozalija, Anica

Related Post

HPS „SLAVČA“

Autor - 17/06/2013 0
U susret Danu državnost RH, HPS „Slavča“ Nova Gradiška u subotu 15.lipnja 2013. podarila je svojim sugrađanima još jednu lijepu…