DANI GRIGORA VITEZA

1016 0

NOVA GRADIŠKA, 26. veljače 2013. – Jučer i danas u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška Dječjeg vrtića Nova Gradiška („Radost“ i „Maslačak“) održani su DANI GRIGORA VITEZA.

 

Jučer je na Dječjem odjelu održan je veseli pjesnički susret sa Zoranom Hrkačom iz Slavonskoga Broda , autorom dviju zbirki pjesama za djecu u izdanju „Posavske Hrvatske“: ZBIRKA MOJIH PJESMICA (2006.), KADA TRAVKE OŽIVE“ (2010.) Hrkač je autor i dviju zbirki pjesama za odrasle: KAMEN U ZEMLJI (2006.) i ZAGLEDAN U NEBO (2010.) te zbirke aforizama U SJENI MISLI (2008.)

 

Susrete je otvorila i goste predstavila ispred Gradske knjižnice ravnateljica Biljana Dakić te prenijela pozdrave ravnateljice Dječjeg vrtića NG, gđe Vere Trobić.

Pod voditeljstvom svojih vrijednih odgojiteljica Maje Senić, Jasne Renić (Starija skupina „Cvjetići“ vrtića „Radost“) te Jadranke Kaksa i Romane Markolović (Starija skupina „Kišobrančići“ vrtića „Maslačak“) mališani su izveli niz recitacija Grigora Viteza i gostima otpjevali vrtićke „himne“.

Otvorena je i mala izložba likovnih uradaka obaju skupina u raznim tehnikama na teme iz Vitezovih pjesama koja će do kraja idućega tjedna krasiti zidove Dječjeg odjela. Uslijedio je dinamični „pjesnički razgovor“ s piscem, „čika“ Zoranom Hrkačom kojeg je vodila vrstna „znalica dječje duše“ novinarka i književna kritičarka Dunja Vanić, urednica Izdanja „Posavske Hrvatske“ te autorovih zbirki pjesama.

 

Za mnogu je djecu ovo bio prvi susret s piscem te su mu postavljali brojna zanimljiva pitanja, a on ih je, kao i Knjižnicu, darivao kompletom svojih knjiga.

Knjižničari; Mirjana Pranjić, Branko Kolić, Anka Višić, Biljana Dakić i pripravnik Leo Sokić počastili su djecu „čarobnim antuntunovskim bombonima“ te slatkišima i sokovima, a za kraj vedrog druženja uslijedila je izvedba „vrtićkih bećaraca“ uz zajedničko fotografiranje.

 

Autor GKNG/ novagraRelated Post