POLICIJSKI VIKEND: Čuvajte se uličnih kradljivaca

376 0

25. veljače 2013. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave, evidentirano je 24 kaznena djela, od kojih su najbrojnija (22) kaznena djela imovinskog karaktera. U prometu se dogodilo deset prometnih nesreća, od kojih tri (3) s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teško ozlijeđene, tri osobe lakše ozlijeđene) i sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježena su četiri (4) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, te pet (5) prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji. Evidentiran je jedan (1) požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

IZ RUKE JOJ OTRGNULI TORBICU S MOBITELOM I NOVCEM – Sinoć je policiji dojavljeno, da su dvije mlađe muške osobe, oko 18 sati, u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, na prostoru između autobusnog i željezničkog kolodvora, od 21-godišnjakinje otrgnule torbicu sa mobitelom i više stotina kuna. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Jedna osoba je bila odjevena u tamnu jaknu, plavu trenirku i crne patike, a drugi je na sebi imao tamnu jaknu i tamnije hlače. Policija traga za počiniteljima.

 

PROVALIO U TRGOVINU U SREDNJEM LIPOVCU – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom, policija je potvrdila sumnju u kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je da je 24-godišnjak sa područja Požege, 19./20. veljače, provalio u trgovinu u Srednjem Lipovcu, te iz skladišta otuđio više desetaka kutija cigareta, nekoliko boca alkoholnog pića, razne slatkiše i drugo. Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasniku, a protiv 24-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

 

IZ DŽEPA UKRAO MOBITEL – Policija je dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila da je 17-godišnjak, dana 16. veljače, u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, iz džepa jakne u vlasništvu 18-godišnjakinje otuđio mobitel, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija je otuđeni mobitel pronašla kod treće osobe, te vratila vlasnici, a protiv počinitelja kaznenog djela podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

 

VOZAČ ZADRŽAN U POLICIJI DO OTREEŽNJENJA – Policijski službenici Interventne jedinice policije, u subotu, oko 19.25 sati, u Slavonskom Brodu, u Reljkovićevoj ulici, utvrdili su prekršaje u prometu, koje je počinio 39-godišnjak upravljajući osobnim automobilom VW Bora. Alko-testom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,98 promila, pa je isključen iz prometa i zadržan u policiji do otriježnjenja. Policija protiv 39-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

U DUBOVCU DIMNA CIJEV ZAPALILA KUĆU – Dana 24. veljače, oko 1 sat, u Dubovcu je došlo do požara na obiteljskoj kući, vlasništvo 70-godišnjakinje. Policija je očevidom utvrdila, da je do požara došlo zbog prijenosa topline sa dimovodne cijevi na drvenu tavansku konstrukciju, koja se zapalila i u potpunosti izgorjela kao i namještaj u dvije prostorije. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Bogićevci i Okučani. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Related Post