POLICIJSKI VIKEND

1135 0

15. travanj 2013. – Tijekom vikenda na području policijske uprave

evidentirano je 26 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 23 kaznena djela su imovinska kaznena djela i to 18 kaznenih djela krađe, četiri (4) kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno (1) kazneno djelo Protuzakonitog lova i ribolova. U prometu na cestama evidentirano je sedam (7) prometnih nesreća od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama (jedna (1) osoba lakše ozlijeđena) i šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je 17 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, devet (9) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona i jedan (1) prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

UHVAĆENI U KRAĐI DRVENIH OPLATA – Policija je u noći sa subote na nedjelju oko 45 minuta iza ponoći uhitila 31 i 28-godišnjaka s područja općine Bebrina zbog sumnje u kazneno djelo krađe. Njih dvojica su 15-ak minuta prije zatečeni na jednom gradilištu u Slavonskom Brodu dok su s tog gradilišta odnosili drvene oplate. Kriminalističkim istraživanjem nad njima utvrđeno je da su tom prilikom s gradilišta odnijeli 14 drvenih oplata dimenzija 200 x 50 cm namijenjene za oblaganje pri salijevanju betona. Policijski službenici protiv obojice muškaraca podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela krađe.

 

S 2,4 PROMILA ALKOHOLA IZAZVAO DVIJE PROMETNE NESREĆEU – nedjelju oko 13,30 i 16,30 sati u mjestu Gundinci, 25-godišnji vozač osobnog automobila VW Golf je s oko 2,40 promila alkohola u organizmu skrivio dvije prometne nesreće. Mladić je s područja općine Gundinci i prvu nesreću izazvao je kada je oko 13,30 sati upravljajući u pijanom stanju s osobnim automobilom VW Golf, SB-registracija sa kolnog ulaza u ulici Stjepana Radića započeo uključivanje u promet a da nije propustio vozila koja su se kretala kolnikom te ulice tako da je izletio pred osobni automobil Renalt Megan, SB registracija, kojim je upravljala 46-godišnjakinja s područja općine Podcrkavlje u čijem vozilu su se nalazile 23-godišnjakinja i 11-godišnjakinja. Tom prilikom 46-godišnjakinja je prednjim lijevim djelom svog vozila udarila u zadnji dio vozila koje je izlazilo na cestu. U ovoj prometnoj nesreće nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je bez stručne procjene nekoliko tisuća kuna. Isti vozač je nakon što mu je u ovoj prometnoj nesreći privremeno oduzeta vozačka dozvola oko 16,30 sati nastavio upravljati istim vozilom, te prilikom vožnje unatrag sa prilaznog kolnika ulice Stjepana Radića zadnjim lijevim djelom svog vozila udario u zadnji dio parkiranog osobnog automobila Opel Astra. I u ovoj prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta, koja je također bez stručne procjene par tisuća kuna. Zbog bojazni da ne nastavi s činjenjem prekršaja policija je pijanog vozača smjestila u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a protiv njega podnosi prekršajne naloge zbog prekršaja kojima je u dva slučaja skrivio prometne nesreće, te optužne prijedloge Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog upravljanja pod utjecajem alkohola u oba slučaja.

Related Post