POLICIJSKI VIKEND

385 0

Zbog slatkiša izudarao djelatnika i razbijao po benzinskoj postaji

 

Policija nastavlja sa preventivno represivnim akcijama u prometu, te preporučuje pojačan oprez.

 

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo. Naime, 26-godišnjaka se sumnjiči da je, u subotu (25. svibnja) oko 1.20 sati, u Slavonskom Brodu, na benzinskoj postaji, otuđio slatkiše bez namjere plaćanja, a na poziv da plati, izudarao 64-godišnjeg djelatnika, razbijao u unutrašnjosti benzinske, te po izlasku razbio vrata. Policija ga je ubrzo uhitila u vidno alkoholiziranom stanju i zadržala do otriježnjenja. Djelatnik benzinske postaje je lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija je oštećene upoznala sa odredbama Kaznenog zakona, te protiv 26-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Tijekom vikenda, na području policijske uprave, evidentirano je 15 kaznenih djela, od kojih je 14 kaznenih djela protiv imovine. Evidentirano je pet (5) prekršaja iz Zakona o strancima, četiri (4) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, tri (3) prekršaja iz Carinskog zakona, jedan (1) prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju.

 

PROMET: U području prometa, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih četiri (4) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te osam (8) prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe su teško ozlijeđene, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

 

AKTIVNOSTI PROMETNE POLOCUJE: Tijekom vikenda policijski službenici su u okviru provedene akcije u području prometa, utvrdili 110 prekršaja, od kojih se najviše prekršaja odnosilo na brzinu (63). U 10 slučajeva sudionici u prometu su bili pod utjecajem alkohola, te je sankcionirano pet (5) vozača koji su prošli kroz crveno svjetlo, a u manjem broju utvrđeni su drugi prekršaji u prometu. Najveća izmjerena brzina na autocesti, iznosila je 208 km/h, a najveća koncentracija alkohola 1,60 promila.

 

Preporuka i upozorenje sudionicima u prometu: Policija nastavlja sa preventivno represivnim akcijama u prometu, te preporučuje pojačan oprez. Također upozorava sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama u cilju postizanja povoljnijeg stanja sigurnosti u području prometa.

 

PROMETNE NESREĆE:  U nedjelju 26. svibnja, oko 4.05 sati, u blizini Šumeća, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 21-godišnji vozač osobnog automobila. Prometna nesreća se dogodila, jer 21-godišnjak, upravljajući vozilom nije držao stranu kretanja, već je sletio u odvodni kanal, udarivši u rub mosta. U ovoj prometnoj nesreći 21-godišnjak je teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju. Policijski službenici su utvrdili da je 21-godišnjak upravljao vozilom iako mu je prethodno Prekršajni sud izrekao zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije, a bio je i pod utjecajem alkohola. Vozač će biti prekršajno prijavljen. Policija je o prometnoj nesreći izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

 

Oko 19.05, u nedjelju (26. svibnja), u Batrini se dogodila prometna nesreća u kojoj je 23-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen. Prometna nesreća se dogodila, jer je 23-godišnjak upravljajući motociklom, ulaskom u zavoj ulijevo sa kolnika sletio u kanal. Pritom je teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Policijski službenici su utvrdili da je 23-godišnjak upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i to neregistriranim i tehnički nepregledanim motociklom. Policija je o prometnoj nesreći izvijestila Općinsko državno odvjetništvo, a 23-godišnjaka će prekršajno prijaviti.

Related Post