UZ DAN ŠKOLE “MATO LOVRAK”

752 0

U petak 13. travnja svečano, ali i radno, Dan škole obilježili su učenici i učitelji OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška. Središnji je događaj Dana škole bila priredba u Domu kulture.

 

U prepunoj kazališnoj dvorani Relković predstavljen je kazališni uradak učenika i učitelja Škole „CRVENKAPICA“. Predstavu su pratili i gosti Lovrakovaca: dogradonačelnica dr. Ljepša Rakas-Vujčić, ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja prof. Helena Kudra te brojni roditelji, bivši i sadašnji učitelji i učenici Škole.

Poznatu bajku o djevojčici s crvenom kapicom u suvremenu su kazališnu priču, s motivima i anegdotama iz učeničkog svakodnevnog života, zajednički adaptirali ravnatelj škole Mirko Golovrški i učiteljice Đurđa Grgić i Željka Trlin.

Predstava je izmamila osmijeh i suze radosnice svih nazočnih. Do suza su se smijali simpatičnom i šeprtljavom vuku (S.Figurić), odvažnoj Crvenkapici (S. Šefer), mami koja mrzi čips iz „Grge“ i kuha ukusne čušpajze (L.Ivanišević) i baki koja zna kako srediti vuka (D.Bogdanović).

Vrhunski su igrali i mala glumačka družina zečića, ptičica i medvjedića koji su pjesmom dočarali život u šumi, a isto tako vrhunski na gitarama su ih pratili mladi gitaristi – učenici Škole.

Scenografija je djelo učitelja Gordana Bijelića, spremača Damira Burcara i domara Dubravka Bakunića.

Publika je trud redatelja, scenarista i scenografa nagradila velikim pljeskom.

 

 

Related Post

ZA KRAJ LJETA GLAZBE I KULTURE

Autor - 30/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ 28. je kolovoza novogradiška kazališna publika uživala u predstavi…

Gradu za rođendan

Autor - 07/12/2011 0
Koncert GRADU ZA ROĐENDAN, u utorak 6. prosinca Gradu su darovali i njegovi najstariji sugrađani – članovi Udruge matice hrvatskih…