POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA: Prvašiće u novogradiškim osnovnim školama posjetili gradonačelnik Vinko Grgić i zamjenik Borislav Vidošić

720 0

U novogradiške osnovne škole ove godine upisana su 104 prvašića 

 

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 5.  rujna 2022. – Danas je počela nova školska godina 2022/2023. Nakon  dvije godine počela je  bez   epidemioloških mjera i on-line nastave,  a MUP je, zbog prvašića u prometu, ali i svih drugih učenika, uobičajeno pred početak nove školske godine vozače upozorio na oprez. 

Prvi dan  u  novogradiškim  osnovnim školama   prvašiće su   pozdravili, poželjeli im  ugodan boravak u  školi i stjecanje  novih znanja  gradski čelnici. Nisu došli praznih ruku  i darivali su ih prigodnim poklon paketićima. Prvašiće u Osnovnoj  školi “Ljudevita Gaja” posjetio je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, a prvašiće u Osnovnoj školi ” Mato Lovrak’ gradonačelnik  Vinko Grgić. 

Među osnovcima  najviše je  strepnje  bilo kod pravašića koji su danas  po prvi puta sjeli u školske klupe. Da  će  im  škola biti ugodno okruženje,  uz  učitelje,  u OŠ „Mato Lovrak“ potrudili  su se  da ih uvjere prošlogodišnji prvaščići   koji su  sa svojim učiteljicama  za njih priredili prigodni program.  Njihova poruka, kao i  poruke  ravnateljice Vesne  Cindrić, gradonačelnika  Vinka Grgića i učiteljice  Verice Lukačević, bila je da u školu dolaze  sa  osmijehom,  radošću i veseljem  jer  će im ona  biti izvor znanja, prikupljanja  iskustava  i mjesto  druženja  i odrastanja.  Ravnateljica Vesna Cindrić  kazala je roditeljima da imaju povjerenja u školu, učitelje i djelatnike.   

Osnovna škola “Mato Lovrak”  ove školske godine upisala je u prvi razred  62 prvašića u Novoj Gradiški  i 5 u Područnoj školi u Ljupini. Osnovna škola “Ljudevita Gaja” upisala je 37 prvašića. 

Related Post

Kuća Djeda Božićnjaka

Autor - 01/12/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 1. prosinac 2019. – Na otvaranju ovogodišnjeg Adventa u našem gradu najmlađi Novogradiščani bili su…