Počelo obilježavanje stote obljetnice DVD-a Vrbje

1481 0

Autor Franjo Samardžić


VRBJE, 31. srpnja 2021. –  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  na mjesnom groblju u Vrbju  danas je odana počast  preminulim članovima  brojnih generacija vatrogasaca   koji su punih stotinu godina djelovali u DVD-u  Vrbje, čuvali vatrogasnu tradiciju,  pod vatrogasnim motom „Vatru gasi – brata spasi“ gasili požare i ljudima priskakali u pomoć u svim drugim nedaćama koje su ih zadesile.

     U središtu  mjesta, predvođeni predsjednikom Ivanom Topolićem,  vijenac su položili i svijeće zapalili  ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima sa područja  općine Vrbje i odali im  dužnu počast, zahvalu i doprinos što  su svoje živote  ugradili u slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku. 

  U župnoj crkvi  velečasni Željko Volarić služio je sve tu misu nakon koje su blagoslovljena  vatrogasna vozila. Nabavljeno je  još jedno Vozilo Pick Up Marka MAZDA sa Modulom te kao  donaciju iz Tirola  je dobiveno navalno Vozilo Magirius Deutz 4 x 4 sa opremom.

  Time je danas  počelo obilježavanje stote obljetnice DVD Vrbje. Sutra (nedjelja) će se sa početkom u 10 sati održati  središnja svečanost obilježavanja 100 godina postojanja i rada DVD Vrbje.

 

Related Post