POGINUO MLADI MOTOCIKLIST, DRUGI TEŠKO OZLIJEĐEN

363 0

2. svibanj 2013. – Jučer oko 16 sati u Slavonskom Brodu,

u naselju Janiševac u blizini broja 89 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život. U ovoju prometnoj nesreći sudjelovali su moped Peugeot i motocikli Gilera Runer, SB-registracija. Mopedist i motociklist su u dobi od 17 i 18 godina i ovom prilikom nisu koristili zaštitne kacige. Očevid ove prometne nesreće obavio je zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Stjepan Haramustek uz asistenciju policijskih službenika. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 17-godišnjak dok je 18-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju razjašnjavanja dinamike, tijeka i okolnosti događanja ove prometne nesreće.

POLICIJSKA 24 SATA SAŽETAK – Tijekom proteklih 48 sati (od 30. 4. do 2. 5. 2013.) na području policijske uprave evidentirano je 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 12 kaznenih djela su na štetu imovine i to 10 kaznenih djela krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. U području prometa zabilježeno je osam (8) prometnih nesreće od kojih jedna s poginulom osobom (jedna osoba smrtno stradala i jedna zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život), tri (3) s ozlijeđenim osobama (četiri (4) osobe lakše ozlijeđene) i pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježeno je 10 prekršaja i to dva (2) prekršaj narušavanja javnog reda i mira, sedam (7) prekršaja nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga. Od ostalih događaja evidentiran je jedan požar.

 

UHVATILI PROVALNIKA U KIOSK U NOVOJ KAPELI – Policijski službenici su u utorak (30. travanja 2013.) dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Našica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa. On je osumnjičen da je u noći 8./9. svibnja 2011. godine provalio u jedan kiosk u Novoj Kapeli odakle je otuđio veću količinu raznih vrsta cigareta, materijalne vrijednosti oko 10 tisuća kuna. Policija protiv njega dostavlja Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo teška krađa.

Related Post