SKUPŠTINA UDRUGE UDOMITELJA „LEPTIRIĆ“

614 0

NOVA GRADIŠKA, 2. svibanj 2013. – Članovi Udruge udomitelja djece, odraslih, starijih i nemoćnih osoba Županije brodsko-posavske „Leptirić“ na izvještajno-programskoj skupštini analizirali su aktivnosti u protekloj godini

i usvojili program rada za naredno razdoblje.

Članovi udruge su se redovito mjesečno sastajali i razmatrači probleme vezane za udomiteljstvo i donosili zaključke kako bi se poboljšali uvjeti udomljavanja ali i regulirao status udomitelja. Po potrebi su u radu sudjelovali ravnatelj i članovi Tima za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

 

Iz izvještaja o radu koji je podnijela predsjednica Katarina Bojšić izdvojimo da je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška lani pokrenuta inicijativa, a ove godine osnovan Obiteljski centar u Novoj Gradiški.

Prošle se godine počeo realizirati Ministarstva socijalne politike i mladih za postupno izmještanje djece iz domova u udomiteljske obitelji u našoj županiji uz prethodne kontakte predsjednice udruge i predstavnika doma Lug Samoborski.

Predsjednica udruge Katarina Bojšić, ujedno i predsjednica Saveza udomitelja RH organizirala je i prisustvovala je svim sastancima na nivou Saveza i članove udruge izvještavala o aktivnostima, zaključcima donesenim odlukama na nivou Saveza. Sudjelovala je i na radnim sastancima u Ministarstvu socijalne politike i mladih vezanim za problematiku udomljavanja i posvajanja djece.

 

Udruga je u 2012. godini realizirala raspodjelu humanitarne pomoći (odjevni predmeti) koju je donirala Carinska uprava Zagreb. Članovi udruge udomitelja su sudjelovali i u drugim humanitarnim akcijama, posebno kada se radilo o pomoći oboljeloj djeci. Dodajmo da su udomiteljice sa svojim ručnim radovima na izložbi koju je povodom 8. ožujka Međunarodnog dana žena organizirao Forum žena Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška.

Veoma značajna aktivnost bila je inicijativa pokrenuta u jedinicama lokalne samouprave na zbrinjavanju korisnika nakon što završe školu. Radi se o djeci koja su bez adekvatne roditeljske skrbi i treba im riješiti zapošljavanje i stambeno ih zbrinuti. Obavljeni su dogovori s gradom Nova Gradiška. U svakom konkretnom slučaju zapošljavanja udomitelja udruga se pismeno obraćala poslodavcu i nadležnoj jedinici lokalne samouprave.

Članovi udruge 21. lipnja ići će u Vrbovec na tradicionalno druženje udomitelja.

Related Post

GRADSKA PRIZNANJA

Autor - 06/01/2014 0
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada grado9bnačelnbik Željko Bogović i predsjednik Vijeća Jposip Mikšić Medalju grada…