POJEFTINILA VODA

1043 0

NOVA GRADIŠKA, 1. ožujak 2012. – Nepopularni potez povećanja opće stope PDV-a na 25 posto Vlada je pokušava ublažiti smanjenjem stope PDV-a na račune za vodu s 23 na deset posto, koliko iznosi i PDV na masti, ulja i dječju hranu.

 

Dok u nekim gradovima, kao na primjer u Zagrebu, unatoč smanjenju PDV-a, voda od danas poskupljuje u Novoj Gradiški to se neće desiti. Kako kaže direktor Slavče Davor Rukavina, uz cijenu vode manje će biti i naknade za odvodnju koje se plaćaju po kubiku. Razliku će građani vidjeti već na računu za ožujak.

 

I nakon što se na Psunju otopio snijeg u akumulaciji Bačica i dalje nema dovoljno vode za opskrbu grada i općina i kojima Slavča vrši distribuciju. Potrebne količine vode i dalje dolaze iz vodovoda u Davoru i Novskoj. Budući da im Slavča vodu plaća po cijenama koje su veće od cijene koju obračunava građanima, a što građani nisu osjetili na računima, smanjenje stope PDV-a na 10 posto dobro će im doći.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 21/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Poseban doživljaj upriličili su u subotu sugrađanima i gostima našega grada članovi Udruge Češka beseda za grad…

NOVA GRADIŠKA – STRMAC

Autor - 27/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA / STRMAC – 26. ožujka 2013. – Premda je kalendarski nastupilo proljeće, zima se još ne predaje. Snijeg…