POJEFTINILA VODA

713 0

NOVA GRADIŠKA, 1. ožujak 2012. – Nepopularni potez povećanja opće stope PDV-a na 25 posto Vlada je pokušava ublažiti smanjenjem stope PDV-a na račune za vodu s 23 na deset posto, koliko iznosi i PDV na masti, ulja i dječju hranu.

 

Dok u nekim gradovima, kao na primjer u Zagrebu, unatoč smanjenju PDV-a, voda od danas poskupljuje u Novoj Gradiški to se neće desiti. Kako kaže direktor Slavče Davor Rukavina, uz cijenu vode manje će biti i naknade za odvodnju koje se plaćaju po kubiku. Razliku će građani vidjeti već na računu za ožujak.

 

I nakon što se na Psunju otopio snijeg u akumulaciji Bačica i dalje nema dovoljno vode za opskrbu grada i općina i kojima Slavča vrši distribuciju. Potrebne količine vode i dalje dolaze iz vodovoda u Davoru i Novskoj. Budući da im Slavča vodu plaća po cijenama koje su veće od cijene koju obračunava građanima, a što građani nisu osjetili na računima, smanjenje stope PDV-a na 10 posto dobro će im doći.

Related Post

UMRO IVO PETRANOVIĆ

Autor - 09/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. siječanj 2012. – Nakon teške bolesti danas je u 79. godini umro Ivo Petranović, sportski djelatnik i…

GRAD PRIJATELJ DJECE

Autor - 28/10/2014 0
Da li Nova Gradiška udovoljava strogim kriterijima danas su se došle uvjeriti članice Prosudbene komisije iz Zagreba NOVA GRADIŠKA, 28.…

GRADSKA PRIZNANJA

Autor - 30/12/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 30. prosinca 2013. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javna priznanja pojedincima, udrugama društvima i…