POKLON DJECI ZA DAN NEOVISNOSTI I DJEČJI TJEDAN

1837 0

NOVA GRADIŠKA, 9. listopada 2016. – U povodu Dana neovisnosti i Dječjeg tjedna novogradiški mališani su jučer u naselju Urije dobili moderno dječje igralište. Gradonačelnik Vinko Grgić dao je priliku djeci da ga sama prigodno

i svečano otvore u nazočnosti druge djece i roditelja. Nazočni su, uz gradonačelnika i njegovu zamjenicu Vesnu Đapić, bile Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ i Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Izrazile su zadovoljstvo što su novogradiški mališani napokon dobili jedno ovakvo igralište, koje su kako su kazale, zbog blizine moći koristiti djeca iz vrtića i učenici nižih razreda OŠ „Mato Lovrak“.

 

Zadovoljstvo nije krio gradonačelnik koji je kazao da je tog trenutka bio najsretniji gradonačelnik jer se na djeci moglo vidjeti koliko su ona sretna zbog otvaranja igrališta.

 

-Ponudili smo našim mališanima ono što je najljepše na tržištu. To su klackalice, ljuljačke i ljuljačke za invalidnu djecu, a cijelim prostorom igrališta dominira veliki gusarski brod. Sve je osigurano gumenim podlogama kako bi djeci pružili dodatnu sigurnost, tu su i klupe za roditelje, a kako bi djeca na vrijeme stekla navike odlaganja otpada, postavili smo i za djecu prihvatljiva mjesta za bacanje otpada – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

-Pokušavam u svom mandatu je slušati građane. Otvoreni smo za sve nove ideje, pa smo tako došli i do ovoga igrališta. U Proračunu su osigurana sredstva za ovu namjenu, a inicijativa je krenula od Mirele i Alena Glavaša te Saše Bakovića. Grad je osigurao 120.000 kuna, a ostali dio sredstava u vrijednosti od oko 100.000 kuna dobili smo od sponzora i hvala im na tome. Moram napomenuti da smo imali i volontere koji su pomagali u realizaciji ovoga projekta, kao naprimjer od kolega inženjera Vanje Španović i Daria Akmačića. Zahvaljujem i Manueli Kumić, predsjednici Udruge slijepih grada NG, preko koje smo projekt realizirali- istaknuo je gradonačelnik Grgić.

 

Budući da u naselju Urije živi veliki broj djece vrlo brzo smo realizirali ovu ideju, napravili idejni projekt, stupili u kontakt s proizvođačima i pozvali druge tvrtke da pomognu u realizaciji ovog projekta. Rezultat je svega ovo dječje igralište koje je, smatram, jedna sjajna stvar za naše klince – kazao je Vinko Grgić.

 

– Želim zahvaliti inicijatorima, našoj Mireli Glavaš i njenom suprugu Alenu i svima koji su pomogli. Ovdje je danas veliki broj djece. Ovo je samo početak obnove naših igrališta. U postupku smo obnove igralište u Dječjem vrtiću “Radost”. U suradnji s LAG-om i Ivanom Trupinom koja je preko Zaklade “Slagalica” dobila projekt, uredit ćemo to ovo igralište.Tu smo poravnali teren, posijali travu, sad krećemo s radovima. Radimo, a ova sretna dječja lica danas nam daju dodatni poticaj- kazala je zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

 

Uz igru djeca su se mogla okrijepiti uz sokove, sendviče i slatkiše.

Related Post

TRAŽE POSAO

Autor - 23/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 23. ožujak 2012. – U evidenciji nezaposlenih novogradiške ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stalno se povećava broj osoba…