Policija na obilježavanju Dana Slavonskog Broda

592 0

16. svibanj 2012. – Danas je u sklopu svečanosti

obilježavanja blagdana Svetog Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada Slavonskog Broda, sudjelovala Policijska uprava brodsko-posavska. Kao izaslanik policijske uprave u zamjeni načelnika, koji je opravdano odsutan, ovoj svečanosti je nazočio Ivica Ostrun. Proslava zaštitnika Slavonskog Broda je započela jučerašnjom Svetom misom u Crkvi Svetog Trojstva u 18.30, a nastavljena Ivanjskom svečanosti u 20 sati. Danas su u 9 sati položeni vijenci poginulim i umrlim brođanima na Gradskom groblju, a u 11 sati održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća u čast Dana grada u dvorani Glazbene škole. Proslava se nastavlja nizom aktivnosti, a završava večerašnjim održavanjem koncerta u Tvrđavi.

 

Novogradiška policija u organizaciji Paraolimpijskog školskog dana

 

Jučer je u Novoj Gradiški održan Paraolimpijski školski dan u organizaciji Paraolimpijskog saveza Brodsko-posavske županije, Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ uz suradnju policije u zajednici Policijske postaje Nova Gradiška. U ovoj aktivnosti je sudjelovalo oko 700 učenika Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ iz Nove Gradiške. Uvaženi gost bio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog saveza Ratko Kovačić i Hrvatski reprezentativac u košarci u kolicima Igor Ograjšek. Otvorenju je nazočila ravnateljica Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Helena Kudra, predsjednik Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška Mirko Golovrški i načelnik Policijske postaje Nova Gradiška Marin Marjanović. Policijskoj postaji Nova Gradiška je pripala zahvalnica za suorganizaciju i potporu, koja je tom prigodom od strane Paraolimpijskog saveza uručen načelniku Marjanoviću.

 

Aktivno su provedene slijedeće discipline: sjedeća odbojka, tenis u kolicima, boćanje, košarka u kolicima, stolni tenis u kolicima, te školski odabir prikaza i prezentacije sporta. Sve ovo provedeno je s ciljem upoznavanja šire javnosti sa postignućima Paraolimpijaca, motiviranja djece s invaliditetom i njihove roditelje na bavljenje sportom, rušenje barijera između osoba sa i bez invaliditeta, kako bi promovirali sport osoba s invaliditetom, Paraolimpijaca i Paraolimpijskog pokreta, potaknuli što veći broj osoba s invaliditetom na aktivno bavljenje sportom, te im na taj način gradili samopouzdanje i tako održali tjelesnu kondiciju.

 

Ove aktivnosti su popratili brojni posjetitelji i građani, učenici i profesori Industrijsko obrtničke škole, Elektrotehničke i Ekonomske škole iz Nove Gradiške.

Related Post

VRBOVA

Autor - 18/02/2014 0
Redovna godišnja izvještajna skupština NK „Omladinac“