Policija oduzela dvije automatske puške i strojnicu Thompson

673 0

9. kolovoza 2011. – Jučer je na području policijske uprave evidentirano

ukupno 14 kaznenih djela, od čega je najviše (osam) protiv imovine (četiri teške krađe i četiri krađe), dva kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), dva kaznena djela protiv javnog reda (nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti), jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), te jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja).

U oblasti prometa se dogodile četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Od ostalih događaja bilježi se jedan požar na otvorenom prostoru bez štete.

Također su evidentirana dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom na okolnosti posjedovanja oružja. Pritom su od njega oduzeli dvije automatske puške Crvena zastava M-70, call 7,62 mm, jednu strojnicu Thompson, te 511 komada pripadajućeg streljiva koje je ilegalno posjedovao. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari – priopćila je Policijska uptrava brodsko-posavska.

Related Post