12 golova u Cerniku !

495 0

11. kolovoz 2011. – Jučer je odigrana prijateljska utakmica

 u Cerniku gdje je domaća Mladost pobijedila hrvatskog trećeligaša Slobodnicu sa velikih 7:5 (7:1). Palo je prosto nevjerojatnih 12 golova, a još je čudnije da je Mladost u prvom poluvremenu vodila sa velikih 7:1, a gosti su u nastavku postigli rezultat 4:0 u svoju korist i tako smanjili katastrofalni poraz iz prvog dijela. Do takvog obrata u drugom poluvremenu došlo je zbog toga što je trener Cerničana Dinko Terzić potpuno izmijenio momčad i u igru obacio sve juniore iz pričuve.

Međutim, u prvom dijelu igrala je sadašnja prva postava gdje su se istakli gotovo svi igrači, a posebno strijelci. Mrežu gosta je prvi načeo Ivica Lukšić već u 5. minuti (1:0), a Ravlić je izjednačio u 22. minuti (1:1). Kako je dalje igra tekla domaća momčad bila je sve bolja, nadmoćnija i što je osobito važno, daleko efikasnija. Seriju je započeo mladi Boban koji povisuje u 24. minuti na 2:1, pet minuta kasnije Janković povisuje na 3:1, Martinović samo 3 minute potom postavlja 4:1. Nije proteklo ni nepunih 7 minuta a Jelančić postavlja 5:1, da bi Boban u 40. minuti postigao i sedmi gol za Cerničane i postavio fantastičnih 7:1 za kraj prvog poluvremena.

Bio je to izuzetan niz kada se zna da je gost renomiran, kao i Mladost član 3. Hrvatske nogometne lige. U nastavku je, kako rekosmo, trener Terzić potpuno iznijenio momčad sa 7 mladih igrača i jednim povratnikom, koji ipak nisu mogli odoliti iskusnijim igračima Slobodnice koji su dobili taj dio s 4:0. Ipak, zahvaljujući velikoj prednosti iz prvog poluvremena Mladost je zasluženo pobijedila s 7:5. To je potvrdio i trener Dinko Terzić kazavši kako je prvo poluvrijeme stvarni odraz igre ove nove momčadi Mladosti, kojoj je bio ovo sedmi susret.

Prisjetimo se do sada je Mladost igrala ove susrete: Segesta (1:2), Sloga (3:2), Lipik (3:0), Slavija (1:1), Sloga (3:0), Orljava (5:0), te danas Slobodnica (7:5). Trener ističe da se nastavlja odigravanjem utakmica pa tako već u petak ujutro putuju, kako je planirano, u Čavle kraj Rijeke, gdje će na turniru odigrati dvije ili tri utakmice sa hrvatskim trećeligašima i s jednim članom IV.HNL,zapad, što će biti još jedna dobra provjera i uigravanje.

Utakmicu u Cerniku pred oko stotinjak gledatelja sudio je Robert Vukšić iz Cernika, a Mladost je igrala u sastavu: Kao, Dubravac, Kalić, Janković, Jelančić, Lukšić, Akmačić, Mulac, Boban, Martinović, Kumić, još su igrali : Lucić, Vrabac, Videc, Burazović, Jurčević, Galik, Vlaović, te povratnik u momčad Medved. Na slici: moment s utakmice u Cerniku

Related Post