Pobjeda rukometne mladeži u Novskoj

2260 0

21. studeni 2011. Mladež Rukometnog kluba “Nova Gradiška”

 , dječaci “A”, rođeni 1998. i mlađi, koji iduće godine ulaze u natjecanje 1.mlađe kadetske lige HRS-a, odigrali su prijateljsku utakmicu u Novskoj protiv momčadi dječaka RK “Novska”.

Mladi novogradiški rukometaši oslabljeni su otputovali na utakmicu, jer je branio treći vratar, Leon Vincetić, rođ.2001. Domaćin je bio favorit jer je ove godine u dvije utakmice dvaput pobijedio Novogradiščane. Prisjetimo se, na prvoj utakmici bila je ogomna razlika za Novsku, čak 15 golova razlike. U drugoj, koja je odigrana u svibnju u Novoj Gradiški, poraz je bio samo sa 4 gola razlike.

 

Međutim, najnovije gostovanje u Novskoj donijelo je vrlo vrijednu i visoku pobjedu novogradiškim mladim rukometašima trenera Gorana Matijevića. Nažalost, jedan dio momčadi imao je drugih obveza pa nije putovao, ali glavni nositelji igre su bili sudionici ove utakmice. Trener o utakmici kaže: – Utakmica je započela s vodstvom od 3:0, da bi domaćini malo pomalo hvatali priključak na 4;2. Igralo se izjedanačeno jedno vrijeme gdje smo mi morali igrati agresivnu i duboku obranu zbog našeg vratara koji fizički nije mogao parirati šutevima izvana. Takva obrana dala je rezultata. U prvom poluvremenu odvajamo se na 3-4 gola razlike i tako završavamo poluvrijeme sa 10:5 za RK Nova Gradiška. U nastavku naši dečki igraju bolje u napadu, ali i u obrani, gdje se posebno ističe naš mladi vratar koji skida sve šuteve s krila i tri sedmerca. Krajnji ishod utakmice je 25:8 u korist RK Nova Gradiška. Po rezultatu je vidljivo da smo u drugom poluvremenu primili samo 3 pogotka, a dali 15 što je velika zasluga obrane a i našeg vratara.

Za RK “Novu Gradišku” igrali su: Leon Vincetić, Karlo Džebić 2, Karlo Prstačić 1, Vjekoslav Banovčić 1, Filip Višić 2, Lovro Jugović, Borna Bušić, Matej Ivičić 8, David Antonić 11. Trener : Goran Matijević.

 

ŠKOLA RUKOMETA Rukometni klub Nova Gradiška vrši upis dječaka u školu rukometa koju ovih dana provodi u dvije osnovne škole u gradu, pa poziva svu zainteresiranu djecu od 10 do 14 godina neka se jave u klub na treninge utorkom u 19 sati, srijedom u 17 ,30 i subotom u 11 sati u dvorani Elektrotehničke škole.

Related Post