BLIŽE LJUDIMA – Dr. Mirko Duspara

961 0

NOVA GRADIŠKA, 20. studeni 2011. – Dr. Mirko Duspara, nositelj liste HSP-a za V. izbornu jedinicu boravio je u subotu u Novoj Gradiški i novogradiškom kraju. U sklopu predizborne kampanje družio se s građanima, a u Novoj Gradiški i Okučanima

 promovirao je prvi dio knjige „Bliže ljudima“ u kojoj opisuje svoj život. Kako je rekao, od malog čovjeka iz siromašne obitelji u Gornjoj Vrbi kod Slavonskog Broda, školovanju, sudjelovanju u Domovinskom ratu, gdje je, kako ističe, dijelio sudbinu s najhrabrijim sinovima našeg naroda, do svog djelovanja u HSP-u u posljednjih 16 godina i dijela života koji ga je doveo do mjesta brodskog gradonačelnika.

Bila je to u gradskoj vijećnici najava knjige „Bliže ljudima“ kolja će se u cijelosti pojaviti u javnosti za nekoliko mjeseci.

Nakon što je knjiga predstavljena i u Okučanima, dr. Mirko Duspara sa svojim je timom i pravašima novogradiškog kraja posjetio Staru Gradišku i Davor, gdje je kod spomen obilježja poginulim braniteljima zapalio svijeće i poklonio se njihovoj žrtvi za slobodnu i neovisnu domovinu. Prisjetio se velike žrtve stanovništva zapadnog dijela Brodsko-posavske županije u Domovinskom ratu.

U Davoru je bio drag gost na tradicionalnoj slavonskoj svinjokolji kod obitelji Dević.

Related Post

Bliže Ljudima

Autor - 02/12/2011 0
Proteklih 15- tak dana turneja „Bliže ljudima“ obišla je svaki grad, općinu, selo i najmanje mjesto u Vukovarsko – srijemskoj,…