POLICIJA PONOVO UPOZORAVA NA OPREZ – Čuvajte se pretjerano ljubaznih osoba

455 0

OKUČANI / SLAVONSKI BROD, 22. siječanj 2015. – Dana 21.

siječnja, 68-godišnjakinja je policiji u Okučanima prijavila krađu novca iz obiteljske kuće. Policijski službenici su odmah intervenirali i u blizini kuće u Okučanima uočili osumnjičenu, utvrdivši da je riječ o 20-godišnjakinji sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Otuđeni novac je vraćen vlasnici.

 

 

Jučer, oko 13.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Zoranićevoj ulici, mlađa muška osoba je ponudila 80-godišnjakinji pomoć prilikom nošenja stvari kupljenih u trgovini, otuđivši pritom novčanik sa novcem i osobnim dokumentima. Policijski službenici su u okviru kriminalističkog istraživanja od osumnjičenika oduzeli otuđene predmete i vratili vlasnici, te dostavljaju odgovarajuća pismena mjerodavnom tijelu.

Policija podsjeća građane da budu na oprezu i poduzmu mjere samozaštite kao preduvjet sigurnosti. Vrlo je važno svoje novčanike i druge vrijedne predmete držati pod nadzorom, te se čuvati pretjerano ljubaznih osoba. Ukoliko se dogodi situacija da građanin postane žrtvom kaznenog djela, potrebno je žurno pozvati policiju na 192.

Related Post