POLICIJA PRONAŠLA PREVARANTE

582 0

Najprije im je u dva navrata dao po 15.000 kuna za „ulazak“ u trgovački lanac, a potom i šleper pun krumpira vrijedan 80.000 kuna

NOVA KAPELA, 8. ožujak 2014. – Policija je otkrila dvojicu muškaraca koji su prošle godine prevarili Matu Šmita, jednog od najvećih i najpoznatijih poljoprivrednih proizvođača u novogradiškom kraju. Kako kaže oštećen je za 110.000 kuna. Najprije im je u dva navrata dao po 15.000 kuna za „ulazak“ u trgovački lanac, a potom i šleper pun krumpira vrijedan 80.000 kuna. Kaže kako mu to nije prvi slučaj prijevare i da se danas rijetko kome može vjerovati pa upozorava poljoprivredne proizvođače da paze kome isporučuju svoje proizvode. Iako nije siguran, pokušati će namiriti svoja potraživanja. Policija je državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice prevaranata što u konačnici može značiti da će biti osuđeni ali i ne da će namiriti novac. Prevaranti ovakvog tipa obično se zaštite na način da nemaju imovine.

 

– Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 38-godišnjaka s područja grada Zagreba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare počinjenog na štetu 53-godišnjaka iz Nove Kapele. Dvojica muškaraca su osumnjičena da su u kolovozu prošle godine kontaktirali oštećenog i tom prilikom mu se predstavili kao predstavnici jedne trgovačke tvrtke iz Splita te od njega naručili više desetaka tona krumpira što im je oštećeni i isporučio za što mu do danas nisu isplatili novac niti je on više mogao stupiti u kontakt s njima. Osumnjičeni su ovim kaznenim djelom oštetili 53-godišnjaka za oko 100 tisuća kuna. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće protiv dvojice muškaraca kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo prijevare – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post