NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

1028 0

Tehnička kultura je jedna od najznačajnijih aktivnosti u svakom društvu

 

REŠETARI, 8. ožujak 2014. – Jučer je u Rešetarima održano 56. županijsko natjecanje mladih tehničara i 2. smotra mladih poduzetnika. Tradicionalno domaćin je bila OŠ „Ante Starčević“ koja je i organizator zajedno s Županijskom

povjerenstvom za natjecanje mladih tehničara, a uz potporu Brodsko-posavske županije.

 

Najviše uspjeha imali su mladi tehničari iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo sa osvojena tri prva mjesta.

Ove je godine na natjecanju sudjelovalo 110 učenika iz 25 osnovnih škola sa područja županije. Učenici su se natjecali u 11 kategorija, a pobjednici će predstavljati našu Županiju na 56. državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu.

Natjecatelje i njihove mentore pozdravio je u ime škole domaćina ravnatelj Tihomir Batalo, koji je ujedno i predsjednik povjerenstva za natjecanje. Učenici škole domaćina su pripremili i izveli prigodan program, a natjecanje je otvorio Ante Nikolaš, predsjednik Zajednice tehničke kulture BPŽ.

 

KLIKNITE NA REZULTATE:   OVDJE

– Sa zadovoljstvom vas mogu pozdraviti po 17. puta u prostoru OŠ „Ante Starčević“ jer nam vaš dolazak daje snage da se i dalje bavimo ovom važnom djelatnošću koju ste prepoznali i njegujete u svojim školama zajedno s učiteljima mentorima. Važnost toga prepoznali su i naši gosti, Ante Nikolaš i Mladen Stojanović, predsjednik i tajnik Zajednice TK BPŽ, Šimo Vukasović, voditelj Županijskog vijeća ZTK BPŽ, Mato Šimunović, predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture i Slavko Podgornjak predsjednik ZTK Nova Gradiška – kazao je Tihomir Batalo i informirao o počecima bavljenja tehničkom kulturom u OŠ „Ante Starčević“ daleke 1967. godine kada je osnovan prvi Klub mladih tehničara, te tradicijama školstva u Rešetarima dugim više od 180 godina.

– Radostan sam što je ovdje puno mladih ljudi koji mogu u kontinuitetu njegovati tekovine tehničke kulture kao jednu od najznačajnijih aktivnosti u svakom društvu. U ime Zajednice tehničke kulture zahvaljujem se ovoj školi, djelatnicima i ravnatelju što je više godina omogućio da se ovo natjecanje održava. Posebno treba zahvaliti pedagozima tehničke kulture u svim našim školama koji pripremaju učenike za natjecanje i bez kojih ne bi bilo kontinuiteta. Osobno mislim da su oni okosnica tehničke kulture – kazao je Ante Nikolaš.

 

 

Related Post