POLICIJA PROSLAVILA DAN SVOG ZAŠTITNIKA SV. MIHOVILA

735 0

SLAVONSKI BROD, 30 rujna 2015. – Iako ove godine nije bilo svečanog obilježavanja Dana policije zbog situacije u zemlji i angažiranosti policijskih službenika u vezi migranata, Policijska uprava brodsko posavska je ipak 29. rujna,

skromno obilježila Dan svoga zaštitnika, Dan Svetog Mihovila.

 

U znak sjećanja na poginule i umrle radne kolege, hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja u Mažuranićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Policijski kapelan Anđić je potom u prostorijama Policijske postaje Slavonski Brod služio Svetu Misu, kojoj su uz djelatnike policije prisustvovali i roditelji i članovi obitelji poginulih hrvatskih policajaca.

 

Također su Policijska postaja Okučani i Postaja granične policije Stara Gradiška, na skroman način obilježili Dan policije, čiji predstavnici su zapalili svijeće ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Okučanima.

 

U Novoj Gradiški, dana 29. rujna, velečasni Matanović je na jutarnjoj misi blagoslovio barjak zaštitnika policije Sv. Mihovila, koji je župa darovala Policijskoj postaji Nova Gradiška, a koji će se ubuduće koristiti u prigodnim svečanostima.

 

Danas (30. rujna), u vremenu od 11 do 14 sati, u prostorijama Policijske postaje Slavonski Brod, u suradnji predstavnika Gradskog crvenog križa i policije, provedena je akcija dragovoljnog darivanja krvi, kojom prilikom su brojni djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske darivali svoju krv.

Related Post