OTVOREN OBNOVLJENI DOM MALA

828 0

NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2015. – S razlogom su Malčani danas slavili. Otvoren je obnovljeni društveni dom, a gradonačelnik Željko Bigović i Venko Čurlin, pomoćnik ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova

uručili su ključeve doma Darku Klajiću, predsjedniku Mjesnog odbora Mala.

Nastupila je Pjevačka skupina „Slavča“, a predstavilo se i Kulturno-umjetničko društvo Mala. Dom je blagoslovio velečasni Perica Matanović.

U obnovi doma Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sudjelovalo je s 722.000 kuna, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 298.000 kuna i Grad Nova Gradiška 442.000. Na projektu, kako je naglasio gradonačelnik Željko Bigović, nije bilo nikakvih dodatnih radova. Projekt je realiziran kako je zamišljen i po troškovniku. Uređen je prostor ispred doma.

-Sredstva utrošena u obnovu doma nisu uzalud utrošena. Smatran da su i naši gosti predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova vrlo zadovoljni sufinanciranjem i obnovom ovog doma. Zadovoljan sam i sretan što su Malčani na upotrebu dobili jedan ovakav objekt – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

Uz mještane Male na otvaranju su još bili ravnatelji novogradiških srednjih škola i ustanova, Ana Markuz načelnica sektora za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Stjepan Bošnjaković, pročelnik županijskog Upravnog dojela za gospodarstvo i zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljkana Lukačević.

Gradonačelnik Željko Bigović zahvalio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te podsjetio da su Mlačani pedesetih godina prošlog stoljeća izgradili dom i tijekom narednih godina ga koristili za razna društvena događanja. Dom će kako je naglasio, biti ponajprije od koristi mještanima Male, njenim udruge i Mjesnom odboru, ali i cijelom gradu jer će se u njemu odvijati i razna druga događanja jer je to jedini društveni dom u gradu.

-Projekt je realiziran u okviru projekta koji se zove Održivi razvoj lokalne zajednice kako bi dostigle standard koji bi željeli da imaju svi. Zadovoljstvo mi je što vidim da se novac racionalno iskoristio. Moram naglasit da je trud vašeg gradonačelnika bio velik i da je on zaslužniji od Ministarstva u obnovi ovog objekta. Uz entuzijazam i upornost da se projekt realizira Grad Nova Gradiška je osigurao i vlastita sredstva- kazao je Venko Čurlin.

U ime Mjesnog odbora Mala i mještana, svima koji su pomogli da se dom obnovi i opremi zahvalio je Darko Klaić.

Related Post