Gradonačelnik potpisao ugovor za rekonstrukciju Ulice Ivana Domca u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna

3708 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. siječnja 2020. – Gradonačelnik Vinko Grgić i Ankica Jurčak, direktorica tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. iz Požega danas su potpisali ugovor za rekonstrukciju Ulice Ivana Domca. Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 150 dana od uvođenja u posao izvođača.
-Ovo je veliki dan za naš grad i projekte koje realiziramo, ali i za stanovnike Ulice Ivana Domca, jer potpisujemo ugovor sa izvođačem koji je odabran na natječaju kao najbolji ponuditelj. Kreće se u modernizaciju ulice na koju se čeka dugi niz godina i nakon niza pregovora koje je prtila pravna i tehnička dokumentacija. Smatramo da svaka ulica u gradu i njihovi stanovnici moraju imati jednaku kvalitetu života- kazala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.
Zadovoljan je i gradonačelnik Vinko Grgić jer je jučer, kako je istaknuo, potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju komunalne poduzetničke infrastrukture u Industrijskom parku u vrijednosti od 6,5 milijuna kuna, a danas ugovor u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna za modernizaciju ulice Ivana Domca u dužini od 750 metara.
-Nakon 40 godina, koliko ulica postoji, osigurali smo sredstva u proračunu i idemo u realizaciju prve faze modernizacije Domčeve ulice. Radi se o cesti i pješačkoj stazi. Imali smo problem sa Hrvatskim željeznicama jer je cesta u neposrednoj blizini njihove infrastrukture i ulazi u njihov koridor. Našli smo način da problem riješimo i prošle godine smo kupili kuću u Ulici baruna Trenka koju ćemo srušiti i dobiti prostor za cestu.
Ovo nije kraj jer u naredne dvije ili tri godine planiramo u cijelosti modernizirati tu ulicu. Ne idemo odjednom u modernizaciju cijele ulice zato jer gubimo financijski prostor za druge investicije. Veseli me današnji potpis ugovora i suradnja s našim novim partnerima – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da će izvođač radova na vrijeme biti plaćen i da zato od njega traži korektan i parterski odnos i završetak radova u predviđenom roku.

Related Post

PONOVO U BRUXELLESU

Autor - 03/12/2012 0
Bruxelles, 28. – 30. studenog 2012. – Župan Danijel Marušić, kao član izaslanstva promatrača, sudjelovao je na 98. plenarnoj sjednici…