Do otvaranja reciklažnog dvorišta Šagulje – Ivik građani otpad mogu odlagati u kontejnere u Frankopanskoj ulici

1560 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA – Uskoro se očekuje stavljanje na upotrebu novog gradskog reciklažnog dvorišta Šagilje- Ivik u koji će se moći predati čak 48 vrsti otpada među kojima je problematični otpad, otpadni papir, otpadni metal, glomazni otpad, jestiva ulja i masti, baterije i akumulatori, građevinski otpad i ostalo. Ukupna vrijednost projekta je 6.1 milijuna kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 4.5 milijuna kuna.
Podsjetimo da se već neko vrijeme u gradu provodi akcija educiranja građana vezana za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada. Da građane treba educirati i potaknuti na odgovorno ponašanje svjedoci smo čestog odlaganja raznog otpada uz kontejnere na zelenim otocima koji tamo ne pripadaju.
Do otvaranja reciklažnog dvorišta građanima koji razvrstani otpad iz nekog razloga nisu predali u redovitom odvozu tvrtka Odlagalište je omogućila da ga dovezu i odlože u nekom od kontejnera koji se nalaze u Frankopanskoj ulici tzv. remontu.

Related Post

TRAŽE SE NAJBOLJI ORAČI

Autor - 20/08/2014 0
SLAVONSKI BROD, 20. kolovoza 2014. – Udruga natjecatelja u oranju Brodsko- posavske županije, Savjetodavna služba i Upravni odjel za poljoprivredu…