POLICIJA U POSLJEDNJA 24 SATA – KRALI, BILI U KROVOLOVU, OPIJALI SE I TUKLI

833 0

SLAVONSKI BROD, 14 siječanj 2011. – U zadnja 24 sata na području iz

nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno sedam kaznenih djela, od čega je pet protiv imovine (četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari), jedno kazneno djelo protiv života i tijela (tjelesna ozljeda) i jedno kazneno djelo protiv okoliša (protuzakoniti lov). Oštećene osobe kaznenim djelima s manjom štetom su upoznate sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon. Policija protiv osumnjičenika podnosi odgovarajuće kaznene prijave, a za nepoznatim počiniteljima kaznenih djela nastavlja traganje.

 

Unazad 24 sata na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama četiri osobe su lakše ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Protiv svih prekršitelja policija podnosi obavezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Po pitanju javnog reda, policija je jučer intervenirala u tri slučaja, zbog vike i galame, te odavanja pijanstvu na javnom mjestu. Protiv svih prekršitelja podnesena su odgovarajuća pismena.

 

Od ostalih događaja zabilježen je požar na prijevoznom sredstvu u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Uhvatili ga u krivolovu

 

Jučer oko 16.45 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani, zaprimili su dojavu od predstavnika lovačke udruge, da je jedna osoba zatečena u krivolovu. Policijski službenici su utvrdili da je riječ o 35-godišnjaku, od kojega je izuzeta lovačka puška sa optičkim ciljnikom i četiri komada pripadajućeg streljiva. On je oružje ilegalno posjedovao, a u nezakonitom lovu nije bilo odstrjela divljači. Policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Novoj gradiški zbog osnovane sumnje u kazneno djelo protuzakoniti lov.

 

Dan započeli s tučom

 

Jutros oko 7.45 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u užem središtu Grada Slavonskog Broda. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, te su oko 8.05 uhitili 36-godišnjaka, dok su druga dva sudionika (23-godišnjak i 24-godišnjak) upućeni na ukazivanje liječničke pomoći, obzirom da su zadobili tjelesne ozljede. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje, nakon kojega slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

 

Opijali se Starom Petrovom Selu i Okučanima

 

Jučer oko 12.20 sati, policija je ispred trgovine u Starom Petrovom Selu, zatekla dvojicu muškaraca (32-godišnjak i 36-godišnjak) kako piju alkoholno piće.

 

Jutros oko 09.50 sati policijski službenici su ispred trgovine u Okučanima zatekli 57-godišnjaka kako pije alkoholno piće. Obzirom da je utvrđen prekršaj konzumiranja alkohola na javnom mjestu, policija je sve trojici izdala pismeno upozorenje zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post