POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE

967 0

SLAVONSKI BROD, 20. siječanj 2015. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske kriminalističkim istraživanjem su utvrdili, da je 32-godišnjakinja koristeći osobnu iskaznicu 36-godišnjakinje sa nekoliko tele operatera u Slavonskom Brodu sklopila ugovore o korištenju telekomunikacijskih usluga, a račune nije plaćala, te je vlasnicu oštetila za iznos oko 20 tisuća kuna.

 

 

Dobro je podsjetiti

 

Nedozvoljene uporabe osobnih podataka putem pretplatničkih ugovora s operaterima telekomunikacijskih usluga Obzirom na pojavu nedozvoljene uporabe osobnih podataka, kao i iskorištavanja osoba za sklapanje pretplatničkih ugovora s namjerom daljnje preprodaje mobilnih telefona i SIM kartica za uporabu do blokade od strane operatera uslijed nepodmirenja dospjelih računa, pozivamo građane da se obrate u najbližu policijsku postaju i prijave ovakve i slične slučajeve počinjenih i kaznenih djela u pokušaju na njihovu štetu, kako bi spriječili daljnje širenje ovakvih pojava.

Također, pozivamo građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka, poglavito onih koji su inače nedostupni drugim osobama, a mogu poslužiti sa sklapanje bilo kakvih ugovornih odnosa. Posebnu pažnju je potrebno obratiti na davanje ili ostavljanje osobnih dokumenata ili njihovih preslika bez nadzora na mjestima koja omogućuju pristup drugim osobama, te njihovu neovlaštenu uporabu – upozorava građane glasnogovornica Kata Nujić.

Related Post

NAŠI U NJEMAČKOJ

Autor - 23/10/2012 0
GERLINGEN, 20. listopada 2012. – U Gerlingenu, nedaleko od Stuttgarta održana je već tradicionalna Slavonsko-Baranjska večer s ciljem predstavljanja, ali…