POLICIJA USPJEŠNA U LOVU NA LOPOVE

966 0

Sjekli tuđu šumu, provaljivali u tvrtke i tgovine

– SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 17. veljače 2015. – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe. Pritom su utvrdili da je 22-godišnjak, dana 16. veljače, iz šume na području općine Sibinj, posjekao više raznih stabala, izrezao i odvezao na svoju adresu stanovanja, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija je otuđena drva oduzela od osumnjičenika i vratila vlasniku. Prilikom postupanja policijskih službenika u vezi kaznenog djela krađe, 42-godišnjak i 46-godišnjak su remetili javni red i mir vikom i galamom, vrijeđajući pogrdnim riječima policajce. Policijski službenici će protiv 22-godišnjaka, zaprimljenu kaznenu prijavu od oštećenog proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu, protiv 42-godišnjaka i 46-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Dana 15./16. veljače, u Novoj Gradiški, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije tvrtke, otuđivši iz unutrašnjosti više stotina metara električnih instalacija, te metalne dijelove postrojenja, oštetivši tvrtku za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela teške krađe i otuđenim predmetima.

 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom sa osječkog područja, na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, dana 16. veljače, policijski službenici su oko 21.15 sati, na području općine Garčin, u redovnoj policijskoj ophodnji, uočili oštećenja na vratima trgovine koja su bila nasilno otvorena. Tom prilikom iz trgovine nije ništa otuđeno. Policija je za ovo kazneno djelo osumnjičila 44-godišnjaka, protiv kojega dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post