POLICIJSKA 24 SATA

2331 0

Kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanje oružja

– SLAVONSKI BROD, 21. svibanj 2015. – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem s područja općine Sibinj zbog sumnje u ilegalno posjedovanje oružja. Policija je od njega uz potvrdu oduzela jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i tri komada streljiva kalibra 6,35 mm, jednu vojničku pušku – karabin i jednu ručnu kumulativnu bombu M-79. Ručnu bombu preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske koja je na siguran način uništena jučer oko 12 sati.

 

Policija će protiv osumnjičenog muškarca nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je 12 kaznenih djela od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta sedam (7) kaznenih djela su na štetu imovine i to šest (6) kaznenih djela krađe i jedno (4) kazneno djelo teške krađe. U području prometa na cestama dogodila se jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz drugih zakona.

Related Post