POLICIJSKA 24 SATA

845 0

SLAVONSKI BROD, 13. siječanj 2015. – U proteklih 24 sata na području policijske uprave evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo organiziranog kriminaliteta.

U strukturi općeg kriminaliteta šest (6) kaznenih djela su na štetu imovine i to jedno (1) kazneno djelo krađe, tri (3) kaznena djela teške krađe i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Dogodile su se dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

 

POTUKLI SE PA OZLIJEĐENI ZAVRŠILI U BOLNICI – U utorak, 12. siječnja oko 18 sati u Slavonskom Brodu ispred jedne trgovine dvojica muškaraca u dobi od 31 i 36 godina iz Slavonskog Broda su se prvo verbalno, a potom i tjelesno sukobila.

 

U sukobu 36-godišnjak je 31-godišnjaka udario staklenom bocom po glavi, a 31-godišnjak mu je potom oštrim drvenim predmetom zadao ubodni udarac u predjelu trbuha. Zbog zadobivenih ozljeda oba muškarca su Hitnom medicinskom pomoći prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu.

 

Radi teških tjelesnih ozljeda operativnom zahvatu je podvrgnut 36-godišnjak dok je 31-godišnjak nakon pružene liječničke pomoći oko 21,30 sati uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda.

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv 31-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, a protiv 36-godišnjaka kaznenu prijavu za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

 

UKRALI KAZAN ZA PEČENJE RAKIJE – Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 21 i 22 godine iz Slavonskog broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa. Sumnjiči ih se da su početkom siječnja preko visoke ograde ušli u obiteljsko dvorište 57-godišnjaka u Slavonskom Brodu, otvorili ulazna vrata dvorišta kroz koja su otuđili bakreni kotao za rakiju i time oštetili vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija će protiv njih nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo teška krađa.

 

PREVARIO NAIVNU KAPELČANKU – Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara.

 

On je osumnjičen da je tijekom mjeseca srpnja prošle godine na autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu prišao 58-godišnjakinji s područja Nove Kapele te joj ponudio na korištenje namješten stan u Slavonskom Brodu ako mu ona zauzvrat kupi mobitel na što je žena i pristala. Nakon toga je ženu odvezao do poslovnice jedne telekomunikacijske mreže u Slavonskom Brodu gdje je ona na svoje ime sklopila pretplatnički ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupila jedan mobitel na rate te ga predala osumnjičenom.

 

Osumnjičeni ju je potom odvezao u Đakovo gdje je ona ponovila isti postupak u drugoj telekomunikacijskoj mreži te i drugi mobitel i sim karticu predala osumnjičenom koji se obvezao plaćati račune. Kada se vratila kući žena je u više navrata bezuspješno pokušala kontaktirati osumnjičenog na broj koji joj je dao te je shvatila da je prevarena.

 

Policija će protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo prijevara.

 

NOVOGRADIŠČANIN SE DOBRO OPSKRBIO STRELJIVOM -. Zbog sumnje u nezakonito posjedovanje oružja i streljiva policija je u utorak, 12. siječnja u Novoj Gradiški temeljem naloga suda obavila pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 28-godišnjak. Pretragom je pronađeno i od 28-godišnjaka oduzeto nekoliko stotina raznog puščanog i pištoljskog streljiva, četiri spremnika za automatsku pušku i jedan tromblonski nastavak. Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Related Post

BICIKLOM POD AUTOBUS

Autor - 25/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 25. svibanj 2015. – Danas, oko 11.25 minuta, u Slavonskom Brodu, na raskrižju Rimčeve, Svačićeve i Lucićeve, dogodila…

DOK RODITELJI SPAVAJU

Autor - 27/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 27. listopad 2014. – U nedjelju, dana 26. listopada, od 1 do 3 sata, policijski službenici su, prilikom…

KOD NOVE GRADIŠKE

Autor - 30/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 30. kolovoza 2015. – Na autocesti Bregana Lipovac kod Nove Gradiške u subotu oko 23 sata izgorio je…