POLICIJSKA 24 SATA

913 0

SLAVONSKI BROD, 30. srpnja 2014. – Jučer oko 8,30 sati, na području općine Vrpolje, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, postupajući po operativnim saznanjima, oduzeli su od 52-godišnjaka automatsku pušku (Kalašnjikov),

kalibra 7,62 x 39 milimetara, tri spremnika sa 75 komada pripadajućeg streljiva i vojnu pušku (Karabin) M48A, koje je ilegalno posjedovao. Policija protiv 52-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

UHIĆEN DVOJAC PROVALNIKA U VELEUČILIŠTE – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Naime, policija sumnjiči 38-godišnjaka i 53-godišnjaka, da su tijekom srpnja, u Slavonskom Brodu, u Budakovoj ulici, provalili u prostorije koje koristi visokoobrazovna školska ustanova, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna. Pritom su iz unutrašnjosti otuđili nekoliko aluminijskih poklopaca, električne kablove, grijalice, nekoliko desetaka prigušnica za neonske lampe i sl. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


UHIĆEN MLADI LOPOV TORBICA I NOVČANIKA – Jučer su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, uhitili 20-godišnjaka nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje, kojim su potvrdili sumnju u počinjenje tri kaznena djela krađe.

Naime, policija sumnjiči 20-godišnjaka da je, dana 15. lipnja, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju Slavonija, na parkirališnom prostoru ispred trgovačkog centra iskoristio nepažnju 53-godišnjakinje, koja je u auto praonici prala osobni automobil, otuđivši iz otključanog vozila torbicu sa osobnim stvarima, dokumentima, novcem i bankovnim karticama. Dana 6. srpnja, oko 12.40 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju Slavonija, 20-godišnjak je iskoristio nepažnju 33-godišnjaka, otuđivši mu torbicu sa osobnim dokumentima, mobitelom, bankovnim karticama, novcem i dr. Istoga dana pronađena je otuđena torbica iz koje je nedostajao novac i mobitel, dok su se ostale osobne stvari i dokumenti nalazile u torbici, koja je vraćena 33-godišnjem vlasniku. Također se sumnjiči da je dana 12. srpnja, u Slavonskom Brodu, u Slunjskoj ulici, iz otključanog vozila, vlasništvo 45-godišnjaka, otuđio je novčanik, sa osobnim dokumentima, novcem i bankovnom karticom, pomoću koje je potom na bankomatu podigao nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 20-godišnjaka dostavljaju posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post

ŠTO MU SE ZBILO

Autor - 29/06/2012 0
Policijski službenici su jutros oko 4,15 sati uhitili 18-godišnjaka koji je prethodno skrivio dvije prometne nesreće dok je upravljao osobnim…