POLICIJSKA 24 SATA – Razbojništvo u Brodu i puno posla za pograničnu policiju

662 0

NOVA GRADIŠKA, 29. travanj 2011. – Na području Policijske

uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno osam kaznenih djela od kojih su svih osam kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. Svih osam kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to jedno kazneno djelo teške krađe, četiri kaznena djela krađe, jedno razbojništvo i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su zadobile lake tjelesne ozlijede. U protekla 24 sata evidentirano je ukupno tri prekršaja i to jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o oružju. Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je i dva požara od kojih jedan na prometnim sredstvima i jedan na poljoprivrednim površinama. U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je bez stručne procjene oko 10 tisuća kuna.

 

Opljačkao sportsku kladinonicu

 

SLAVONSKI BROD – Jučer oko 14.30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Eugena Kumičića dogodilo se kazneno djelo „Razbojništvo“ nad 26-godišnjom djelatnicom sportske kladionice. Za sada nepoznati muškarac ušao je u sportsku kladionicu i uz prijetnju kratkim vatrenim oružjem (najvjerojatnije pištolj) prema djelatnici, otuđio sav novac, koji se nalazio u blagajni. Radi se o muškarcu starosti oko 30 godina, srednje tjelesne građe, visine oko 175 do 180 centimetara, kratke crne kose, odjeven u plave traperice i bijelu košulju s tamnim okomitim prugama. Policija provodi kriminalističko istraživanje i potragu za počiniteljem ovog kaznenog djela, a Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo „Razbojništvo“.

 

Pronašli streljivo

 

VRBJE – Policijski službenici su jučer od 14 do 15.30 sati na području općine Vrbje kod 22-godišnjaka pronašli streljivo, koje je neovlašteno posjedovao. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policija je pretragom doma kod mladića pronašla 20 komada streljiva kalibra 7,62 mm i dva spremnika automatske puške vojnog porijekla, koje je uz potvrdu od njega oduzela. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

Preko granice pod utjecajem alkohola

 

STARA GRADIŠKA – Danas oko 1 sat iza ponoći na graničnom prijelazu u Staroj Gradiški na ulazu u Republiku Hrvatsku policijski službenici su isključili iz prometa 41-godišnjaka s područja grada Zagreba jer je zatečen da upravlja osobnim automobilom marke „VW Sharan“, zagrebačkih tablica pod utjecajem alkohola. Kod njega su policijski službenici prilikom granične kontrole osjetili jak zadah po alkoholu, pa su nad istim izvršili alko-testiranje, kojim je utvrđena koncentracija alkohola 0.80 promila. Osim što je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola i uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Zapalio se kamion s kartonskom ambalažom

 

STARA GRADIŠKA – Jučer oko 19 sati u blizini graničnog prijelaza Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske došlo je do požara na teretnom automobilu marke „Volvo“, BIH-registracija, vlasništvo poduzeća iz Maglaja, a kojim je upravljao 34-godišnji vozač s područja Maglaja. Požar je oko 19,30 u potpunosti ugašen od strane osam pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stara Gradiška, koji su s dva vozila gasili požar. Očevid na mjestu požara obavili su policijski službenici i inspektor zaštite od požara. Utvrđeno je da je do požara došlo u unutrašnjosti tovarnog prostora gdje se nalazilo 18 paleta kartonske ambalaže. Uzrok požara je djelovanje gorivog dijela tvari (moguće opušak ili nešto slično), tako da se tehnički uzrok u potpunosti isključuje. Prilikom požara opožarene su četiri palete kartonske ambalaže i dio podnica teretnog automobila dok na priključnom vozilu nije bilo oštećenja. Materijalna šteta bez stručne procjene u ovom požaru je oko 10 tisuća kuna.

Related Post