POLICIJSKA POSTAJA NOVA GRADIŠKA

851 0

NOVA GRADIŠKA, 28. travanj 2016. -Već tradicionalno u sklopu projekta „Policija u zajednici“ novogradiški osnovnoškolci posjećuju Policijsku postaju Nova Gradiška gdje im se predstavlja projekt “MAH-1 – Mogu, ako hoću”.

 

Ovaj projekt je namijenjen učenicima 4. razreda osnovnih škola, a provodi se na način da učenici gradskih osnovnih škola „Mato Lovrak“ i “Ljudevita Gaja” u pratnji kontakt policajca Tomislava Marakovića i svojih nastavnika posjete policijsku postaju i upoznaju se s opasnostima i posljedicama korištenja sredstava ovisnosti i njihovim štetnostima (alkohol, droga, cigarete…), kao i preventivnim aktivnostima policije, te osnovama samo zaštitnog ponašanja.

 

Cilj projekta je ujedno i približavanje policije djeci i kompletnoj zajednici, jer policajac je prijatelj kojemu se mogu uvijek obratiti na cesti, u Policijskoj postaji, ali i na broj 192. Na kraju zanimljivog predavanja kontakt policajca učenici su obišli prostorije policije, te im je prezentirana službena oprema i vozila. (Kata Nujić, glasnogovornica PUBP)

Related Post

ZAGREBAČKI ZOLOŠKI VRT

Autor - 02/09/2016 0
Uspješno se privodi kraju EU projekt „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ te se pozivaju svi ljubitelji prirode…