POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

902 0

Od 8 do 14 sati,  policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, koji službu vrše koristeći se službenim motociklima, proveli su dodatnu obuku trenažne vožnje na prometnom vježbalištu i u javnom prometu.

Pritom su policijski službenici sa višegodišnjim iskustvom i koji su prošli trening-školu sigurne i brze vožnje, policijskim službenicima sa manje iskustva prezentirali sigurne tehnike vožnje u različitim prometnim situacijama, kako na samom prostoru vježbališta, tako i u javnom prometu (slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak i sl.).

 

Nakon trenažne vožnje do 15 do 18 sati, policajci – motociklisti su nastavili sa nadzorom prometa u okviru akcije „Mopedi i motocikli“. Cilj ove akcije je uspostavljanje primjerenog javnog reda i stege svih sudionika u prometu s posebnim naglaskom na vozače koji upravljaju motociklima i mopedima. Policajci su pritom sudionicima u prometu ukazivali na važnost i obvezu korištenja sigurnosne homologirane kacige koju je potrebno za vrijeme upravljanja ili prevoženja mopedom ili motociklom propisno pričvrstiti na glavu. Sudionici u prometu koji su kršili prometne propise, bez obzira da li se radilo o prekršajima kao što su: vožnja bez zaštitne kacige na glavi, upravljanje vozilima koja nisu tehnički pregledana, kojima je istekla prometna dozvola, tehnički neispravnim vozilima, upravljanju prije stjecanja prava na upravljanje i dr., snosili su odgovarajuće sankcije.

 

Policajce – motocikliste je  u radnoj atmosferi na ulicama Grada Slavonskog Broda, zatekla novinarka Posavske Hrvatske Karolina Bognar s ciljem pisanja članka za tjednik, a primijetila je i njihovu novu motociklističku službenu odoru.

(Policijska uprava brodsko-posavska)

Prometni policajac u akciji

Policajac-motociklist

Novinarka i policajac u akciji

 

Related Post