Visoka pobjeda odbojkašica

535 0

25. ožujak 2012. – Jučer su odbojkašice ŽOK Nova Gradiška

u vrlo dobroj, kvalitetnoj i borbenoj utakmici pobijedile vrlo jaku ekipu Marčane sa maksimalnih 3:0. Bila je to utakmica gdje su gošće u sva tri seta bile dostojan suparnik, ali su naše odbojkašice pokazale kvalitetu više, posebno u prva dva seta kada su vodstvo Puljanki uspjele anulirati i pobijediti. Veliku igru večeras pokazala je slavljenica Iris Ivaniš koja je na najbolji način sjajnim smečevima, kojih je bilo ukupno 12, kao nikada do sada, na tako sjajan način proslavila i svoj 17. rođendan. Naša kapetanica je nakon tog 12. smeča na najavu spikera da je svečar dobila čestitku gledališta koji joj je dugo pljeskao.

 

Prvi set počeo je furiozno od strane Marčane. Povele su s velikih 5:1, a tada naše odbojkašice na servis večeras također odlične Karle Glasnović smanjuju na 4:5, ali Puljanke se čvrsto drže sve do 7:7 kada dolazi do prvog izjednačenje. Što je utakmice dalje odmicala gošće stalno vode s poenom ili dva razlike, a bilo je i 3 (10:13). Međutim, kako se set bližio završnici naše odbojkašice su sve bolje, efikasnije i rezultat je po treći put izjednačen na 15:15. A tada servis preuzima Antonija Mlinac i šalje seriju vrlo dobrih servisa na zadnju liniju gošći, iz kojih igračice Marčane ne nalaze rješenja i naše igračice prelaze po prvi put u vodstvo na 17:16. Nakon toga Novogradiščanke snažno napadaju, bolje su, efikasnije i dok naš libero Marina Vidošić kupi suparničke servise, a vrlo često i Iris Ivaniš, poeni se nižu i naše čine veliki preokret i serijom poena od prvog vodstva od 17:16 stižu na 25:19 i dobivaju u velikom stilu prvi set.

 

Drugi set opet počinje vodstvom gošći s 3:1 i 5:2, koje diktiraju tempo i stalno vode 7:4, 7:5, 8:6, 9:7, a tada dolazi šesti smeč kapetanice Ivaniš i rezultat je prvi put izjednačen (9:9). Nižu se zatim izjednačenja 10:10, 11:11, 12:12. A tada ponovno na servis ide Antonija Mlinac i vodimo s 15:12, servis preuzima Karla Glasnović i opet nižemo seriju na velikih 20:13. Ekipa funkcionira vrlo homogeno i rezultat se postepeno mijenja, ali u korist domaće ekipe sve do kraja kada Nova Gradiška dobiva drugi set sa 25:18.

 

Treći set počinje izjednačeno:1:1 i 2:2, a zatim opet Puljanke prelaze u vodstvo sve do 6:6, pa slijedi serija izjednačenja:7:7, 8:8,10:10, 11:11 i 12:12. Tada gošće ozbiljno prijete jer vode s 16:12, pa i 17:12. Trener Runjaš uzima time-out, donekle se stanje sređuje, ali Marčana i dalje poen po poen vodi: 17:13, 17:14, 18:15, 19:15 i 20:17. A tada opet servira večeras vrlo uspješna Mlinac i dolazi do izjednačenja (20:20), nešto kasnije i 21:21, Marčana vodi u završnici s 22:21. Servis preuzima Franka Zubović naše igračice najprije izjednačuju na 22:22 i u furioznoj završnici postižu 3 poena sjanim smečevima Karle Glasnović, Anje Barač i Iris Ivaniš. Tako Nova Gradiška pobjeđuje i u trećem setu (25:22) ili ukupno s 3:0, što im donosi pomak na prvenstvenoj tablici za jedno mjesto i sada su četvrte , a poražena Marčana je sada na petoj poziciji. Bila je to vrlo dobra utakmica protiv vrlo dobre ekipe iz Pule, što, uostalom i kretanje rezultata pokazuje. Sjajno je odigrala svečarka Iris Ivaniš, Karla Glasnović i Anja Barač, a već tradicionalno libero Marina Vidošić, ali i Antonija Mlinac, Franka Zubović i Lucija Dautović, kao i pričuve Klara Vukšić koja je večeras prvi put bila u standardnoj prvoj postavi i Darija Banožić. Standardne Kristine Pilaš nije bilo u postavi jer je povrijedila koljeno, ali je ipak došla kao i obično sa svojim roditeljima iz Požege kako bi bodrila svoje suigračice. Sve u svemu jedna vrlo vrijedna pobjeda, protiv vrlo dobre ekipe i što je još važnije osvojena su 3 boda i učinjen je skok na prvenstvenoj tablici.

 

Nova Gradiška je večeras igrala u sastavu: Iris Ivaniš, Antonija Mlinac, Klara Vukšić, Anja Barač, Marina Vidošić, Karla Glasnović, Lucija Dautović, Franka Zubović, Dorotea Petričević, Darija Banožić i Antonija Čeliković, Trener Damir Runjaš.

 

Na slici: kapetanica ŽOK Nova Gradiška, Iris Ivaniš, proslavila je svoj 17. rođendan velikom pobjedom i najboljom igrom.

Related Post