POLICIJSKE TOP VIJESTI – KRAĐE, POKUŠAJ UBOJSTVA I NAPAD NA POLICIJCA

997 0

SLAVONSKI BROD, 24. siječanj 2011. – Unazad tri dana na području iz

nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 21 kazneno djelo, od toga je najviše (11) protiv imovine (krađe (5), teške krađe (4) i oštećenja tuđe stvari (2)), tri kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), protiv života i tijela (pokušaj ubojstva), protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa (bludne radnje), protiv javnog reda (sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti) i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga.

 

U oblasti prometa tijekom vikenda, dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno.

 

Tijekom vikenda evidentirano je devet prekršaja i to četiri zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i pet prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijski službenici su u jednom slučaju zatekli vani, iza 23 sata maloljetnu osobu bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.

 

Ubojstvo u pokušaju

 

Noćas, oko jedan sat iza ponoći u ugostiteljskom objektu na području općine Klakar, 58-godišnjak i 33-godišnjak su narušavali javni red i mir. Nakon svađe 58-godišnjak je otišao kući u kojoj živi zajedno s bratom, te nasilno otvorio prostor u kojemu brat drži oružje (uz odgovarajuću dokumentaciju) uzeo pištolj, vrativši se u ugostiteljski objekt. Iako su ga gosti u ugostiteljskom objektu smirivali, on se oglušio i ispalio streljivo, pogodivši 33-godišnjaka u predjelu ruke, nakon čega se vratio kući. Ozlijeđenom 33-godišnjaku, ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policijski službenici su 58-godišnjaka uhitili, a alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 0,85 promila. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela ubojstva u pokušaju, nakon čega slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave.

 

Pijani mladić napao policajca i pokušao pobjeći

 

Jučer oko 03.50 sati u Slavonskom Brodu, Cesarčeva, policijski službenici su u prometu zaustavili osobnim automobil Opel Corsa kojim je upravljao 21-godišnjak. Utvrdili su da je bio vidno alkoholiziran. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,16 promila. Nakon što je isključen iz prometa 21-godišnjak je negodujući, omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je objema rukama uhvatio policajca u predjelu prsa, kako bi ga spriječio u daljnjem postupanju, odgurnuo ga, nakon čega se dao u bijeg trčeći, no nije uspio pobjeći, jer ga je policajac ubrzo sustigao. Doveden je u prostorije policije i zadržan sukladno zakonskim odredbama, te protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Pijan vrijeđao konobaricu i razbijao boce

 

Jučer oko 15.30 sati u Slavonskom Brodu, Vinogorska ulica, 36-godišnjak je narušavao javni red i mir. On je došao alkoholiziran u ugostiteljski objekt i zatražio alkoholno piće, no zaposlenica ga je odbila uslužiti, pa je vikao, galamio i vrijeđao zaposlenicu. Nakon toga je razbio jednu bocu o tlo. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su ga alko-testirali, te je pritom utvrđena koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 2,09 promila. Doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post