POLICIJSKI VIKEND

515 0

Prošli vikend, na području iz nadležnosti rada policijske uprave, evidentirano je 34 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija kaznena djela (23) imovinskog karaktera. U području prometa, dogodilo se 18 prometnih nesreća, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama

(četiri osobe teško ozlijeđene, 13 osoba lakše ozlijeđeno) i osam (8) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježeno je šest (6) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i šest (6) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također je evidentiran jedan (1) slučaj pronalaska ubojitih sredstava i četiri (4) požara u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

KAZNENA DJELA

 

PO MOBITELE S TUĐOM OSOBNOM ISKAZNICOM

 

– U vezi dnevne informacije od 1. kolovoza i zaprimljene dojave u Policijskoj postaji Slavonski Brod, da je muška osoba iskoristila tuđu osobnu iskaznicu i u ovlaštenim prodavaonicama sklopila pretplatničke ugovore, te kupila mobitele, policija je došla do saznanja o počinitelju kaznenog djela. U okviru provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su potvrdili sumnju da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporaba osobne iskaznice, te protiv njega podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

NOVOGRADIŠKOJ UDRUZI UKRAO PROJEKTOR

 

– Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u petak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe. Naime, potvrđena je sumnja da je 49-godišnjak, 18./19. srpnja, iz prostorija jedne udruge u Novoj Gradiški, otuđio projektor, koji su policijski službenici pronašli, oduzeli i vratili vlasniku. Policija protiv 49-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

 

PROMETNE NESREĆE

 

PIJANI VOZAČ SA 2,58 PROMILA U LJUPINI SLETIO UI KANAL

 

– U subotu, oko 20.10 sati, u Ljupini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno pet osoba, a koju je prouzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. Prometna nesreća se dogodila, jer je 34-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, austrijskih nacionalnih oznaka i broja, u zavoju ulijevo, prešao preko suprotnog prometnog traka i sletio u kanal, gdje se vozilo prevrnulo na krov. U ovoj prometnoj nesreći, 21-godišnji putnik je teško ozlijeđen, a vozač i tri putnika (trojica 22-godišnjaka) su lakše ozlijeđeni. Policijski službenici su alkotestom u organizmu vozača očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,58 promila, te su ga zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv 34-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu i optužni prijedlog Općinskom državnom odvjetništvu.

 

KOD DRAGALIĆA STRADALI SRPSKI GRAĐANI

 

– Dana 4. kolovoza (nedjelja), oko 10.10 sati, na autocesti kod Dragalića, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene. Do prometne nesreće je došlo, jer se 72-godišnjak (državljanin Grčke), prilikom upravljanja Toyotom, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, nije držao strane kretanja, izgubivši nadzor nad upravljačem, te je u zanošenju udario u Yugo, (SRB nacionalnih oznaka i broja), kojim je upravljao 49-godišnjak (državljanin Srbije). Oba vozila su sletjela s kolnika na travnatu površinu, gdje je Toyota udarila u Yugo, te potom zaštitnu žičanu ogradu, a Yugo se prevrnuo na krov. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 49-godišnji vozač iz Yuga i 46-godišnja putnica iz istog vozila, koji su hospitalizirani u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici će, u prijepodnevnim satima, dana 6. kolovoza, 72-godišnjeg vozača uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dovesti u Općinsko državno odvjetništvo.

 

TEŠKO OZLIJEĐEN MOTOCIKLIST

 

– Oko 20.25 sati, u Sikirevcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je motociklist teško ozlijeđen. Prometna nesreća se dogodila, jer je 40-godišnjak, upravljajući neregistriranim motociklom Suzuki (na glavi nije imao zaštitnu kacigu), zbog neprilagođene brzine u zavoju udesno pao, a u okretanju i prevrtanju udario i srušio prometni znak, te završio u kanalu. Motociklista je u ovoj prometnoj nesreći teško ozlijeđen i zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 40-godišnjaka podnosi odgovarajuća pismena i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Prometna nesreća koja se dogodila 5. kolovoza (jučer) na raskrižju ulica A. Stepinca i  N. Tesle.

Prometna nesreća koja se dogodila danas 6. kolovoza kod podvožnjaka Trenkove i Zvonimirove ulice.

Related Post

KRALI I OTIMALI

Autor - 18/03/2013 0
POLICIJSKI VIKEND, 18. ožujak 2013. – Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 17 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U…