NA TRIJEŽNJENJU U POLICIJI: Policajci pijane vozače za volanom ulovili  u Novoj Gradiški, Novoj Kapeli i Slavonskom brodu

376 0

foto: PUBP

Pijan vožnjom unatrag oštetio parkirano vozilo, pobjegao i odbio alko-testiranje

 NOVA GRADIŠKA – U Novoj Gradiški, dana 27. svibnja, oko 11.45 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a nakon koje je vozač koji je prouzrokovao nesreću  napustio mjesto događaja. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i utvrdili da se radi o 44-godišnjaku. S obzirom na to da je bio pod vidnim utjecajem alkohola, ponuđeno mu je alko-testiranje koje je odbio. Priveden je i zadržan u policijskoj postaji na otriježnjenju. Utvrđeno je da je 44-godišnjak upravljajući osobnim automobilom vozeći se unatrag, stražnjim dijelom automobila udario u parkirani automobil i otišao s mjesta događaja, a nije sa vlasnikom oštećenog automobila razmijenio podatke, odnosno popunio i potpisao europsko izvješće. Protiv 44-godišnjaka policijski službenici podnose odgovarajuće prekršajne prijave. 

Istoga dana, oko 23 sata, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u Novoj Kapeli su utvrdili da 37-godišnjak upravlja automobilom s 2,26 promila alkohola u organizmu. 

Također novogradiški policijski službenici, dana 28. svibnja, oko 1 sat, u Novoj Gradiški, u Haulikovoj ulici, zaustavili su osobni automobil kojim ja upravljao 22-godišnjak pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila.

U sklopu pojačanih nadzora u prometu s naglaskom na alkohol, slavonsko-brodski prometni policajci su dana 27. svibnja, u 18.15 sati, u Slavonskom Brodu, u Vinogradskoj ulici kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola (1,82 promila). 

Alkoholizirani vozači su zadržani u policiji na otriježnjenju, te protiv njih podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. 

Related Post

I policija podsjetila na broj 112

Autor - 09/02/2020 0
U tradicionalnom rekreativnom trčanju uz građane, djecu i pripadnike drugih žurnih službi, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske…