POLICIJSKI VIKEND

763 0

SLAVONSKI BROD, 31. ožujak 2014. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 29 kaznenih djela od kojih 26 kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo gospodarskog,

jedno (1) kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 24 kaznena djela su na štetu imovine i to 13 kaznenih djela krađe, sedam (7) kaznenih djela teške krađe i četiri (4) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se osam (8) prometnih nesreća od kojih jedna (1) prometna nesreća s poginulim osobama (jedna osoba smrtno stradala i jedna lakše ozlijeđena), četiri (4) s ozlijeđenim osobama (sedam osoba lakše ozlijeđeno) i tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentirano je sedam (7) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva (2) prekršaja nasilja u obitelji i četiri (4) prekršaja zlouporabe opojnih droga. Od ostalih događaja zabilježen je jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima prometovalo je 89 614 putnika i 30 590 vozila.

 

NOVOGRADIŠČANIN UHVAĆEN U KRAĐI – Policijski službenici su u četvrtak, 27. ožujka oko 19,20 sati u Novoj Gradiški uhitili 24-godišnjaka iz Nove Gradiške koji zatečen u jednoj obiteljskoj kući u Novoj Gradiški. Mladić je osumnjičen da je tog dana oko 19 sati preskočio ulazna vrata dvorišta obiteljske kuće vlasništvo 26-godišnjaka nakon čega je kroz prozor spavaće sobe ušao u unutrašnjost prostorije gdje je iz novčanika koji se nalazio na noćnom ormariću otuđio manju svotu novca koja se u njemu nalazila. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem nad ovim 24-godišnjakom policija ga sumnjiči i za tešku krađu (provaljivanjem), koja se dogodila u razdoblju od 24. do 25. ožujka ove godine u istoj obiteljskoj kući kada su iz prostorija otuđena dva mobilna telefonska aparata, dva muška ručna sata, jedna muška narukvica, jedan svežanj ključeva i par kutija cigareta. Temeljem naloga suda policija je obavila i pretragu doma kojeg koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađena dva ručna muška sata i ključevi koji su od mladića uz potvrdu oduzeti i vraćeni oštećenom. Policijski službenici će protiv mladića nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za ova dva kaznena djela teške krađe.

 

SLOVENKA POGINULA NA AUTO CESTI – U petak oko 21,40 sati na južnoj kolničkoj traci autoceste Bregana-Lipovac kod mjesta Garčin dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Osobnim automobilom VK-registracija upravljao je 60-godišnjak iz Vinkovaca i kretao se desnom prometnom trakom, južne kolničke trake autoceste od zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru kretao se osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka i registracija kojim je upravljao 65-godišnji slovenski državljanin s koji se u vozilu nalazilo i dvoje putnika, 64-godišnjakinja i 39-godišnjak oboje slovenski državljani. Vozač osobnog automobila vinkovačkih registracija je zbog neprilagođene brzine prednjim desnim djelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog automobila ispred sebe uslijed čega vozilo slovenskih registracija odbačeno u smjeru jugoistoka što je uzrokovalo zanošenje po kolniku i slijetanje automobila slovenskih tablica na travnatu površinu s južne strane kolnika, a zatim udara u smjerokazni stupić i zaštitnu žičanu ogradu, a nakon toga i do prevrtanja vozila na krov i ispadanja 64-godišnjakinje iz vozila. Osobni automobil VK-registracija je u daljnjem kretanju udario prednjim lijevim bočnim djelom u središnju metalnu ogradu autoceste. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala 64-godišnja slovenska državljanka, a 39-godišnji slovenski državljanin lakše je ozlijeđen. Policija će protiv 60-godišnjeg vozača osobnog automobila vinkovačkih registracija dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

PRONAŠAO MOTOR AVIONSKE RAKETE – Jučer oko 13 sati 49-godišnjak je u polju pored odvodnog kanala u blizini mjesta Stara Gradiška pronašao nepoznato eksplozivno sredstvo i o tome obavijestio policiju. Policijska ophodnja je odmah na mjestu pronalaska osigurala prostor do dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se radi o motoru avionske rakete 57mm bez eksplozivnog naboja, te predmet preuzeo.

 

Autor PUBP

Related Post