POLICIJSKI VIKEND

691 0

SLAVONSKI BROD, 26.siječanj 2015. – Tijekom vikenda na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 17 kaznenih djela, od kojih je (11) imovinskih kaznenih djela.

U području prometa, dogodile se četiri (4) prometne nesreće, od kojih dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Također su zabilježena tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

KAZNENA DJELA

 

KRAĐA NA PARKIRALIŠTU – U petak, dana 24. siječnja, u vremenu od 11 do 11.30 sati, u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna cesta, na parkiralištu ispred trgovačkog centra, nepoznati počinitelj je otuđio torbu sa sjedala iz otključanog osobnog automobila, oštetivši 59-godišnju vlasnicu za više stotina kuna.

Policija upozorava građane, da niti na trenutak ne ostavljaju automobile otključane. Također ne ostavljati na sjedalima, na vidljivim mjestima u automobilu torbe, novčanike, mobitele i sl., jer upravo takvi predmeti „mame“ kradljivce. Ukoliko se postane žrtvom kaznenog djela, potrebno je žurno pozvati policiju na broj 192, jer pravovremena dojava bitno utječe na daljnje mjere i radnje koje policija poduzima.

 

POLICIJA ODUZELA AUTOMATSKU PUŠKU I STRELJIVO – Policijski službenici su jučer, dana 25. siječnja, oko 19.20 sati, na području općine Donji Andrijevci, od 45-godišnjaka oduzeli automatsku pušku i više desetaka komada pripadajućeg streljiva, koje je nedozvoljeno posjedovao. Alko testom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,99 promila. Policija protiv 45-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

U PROMETNOJ NESREĆI TEŠKO OZLIJEĐENA 25-GODIŠNJAKINJA – Dana 24. siječnja, oko 12,30 sati, u Sapcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 30-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom Opel Astra, zbog neprilagođene brzine prilikom izlaska iz zavoja udesno izgubila nadzor nad upravljačem, sletjevši s vozilom u sjeverni odvodni kanal, udarivši pritom u kolni ulaz, nakon čega je vozilo odbačeno preko kolnika u kanal s južne strane. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 25-godišnjakinja, kojoj je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 30-godišnjakinje dostavljaju prekršajnu prijavu te podnose izviješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 

ZLOUPORABA DROGA – Dana 24. siječnja, oko 0,10 sati u Slavonskom Brodu, u Vukovarskoj ulici, policijski službenici su kontrolirali 25-godišnjaka iz Zagreba, zbog sumnje u kažnjive radnje iz kriminaliteta droga, od kojega su oduzeli 7,3 grama zeleno smeđe i bijele praškaste tvari. Riječ je o opojnoj drogi tipa marihuana, amfetamin i MDMA. Policija protiv 25-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

PRONALAZAK UBOJITIH SREDSTAVA – Dana 25. siječnja, oko 15 sati, u Slavonskom Brodu u Primorskoj ulici, prilikom izvođenja radova u staroj zgradi, 30-godišnjak je pronašao neeksplodirana ubojita sredstva i odmah pozvao policiju. Stručno osposobljeni policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili da je riječ o dvije kumulativne tromblonske mine M-60, koje su preuzeli na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

NAPOMENA: Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna, te građani mogu vremenski neograničeno policiji dragovoljno predati oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, bez straha od kažnjavanja. Korisne informacije u vezi dragovoljne predaje oružja, mogu se dobiti na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post

POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Autor - 05/07/2012 0
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su jučer u prijepodnevnim satima u suradnji sa službenicima carine nadzirali prodajni prostor tržnice…

REŠETARI

Autor - 29/05/2012 0
REŠETARI, 29. svibanj 2012. – Nažalost nastavljaju se prometne nesreće na novogradiškom području, no na sreću ovaj put bez tragičnih…