POLICIJSKI VIKEND

422 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 25. svibanj 2015. – Dana 23. svibnja, oko 0.35 sati, u Novoj Gradiški, u Kolodvorskoj ulici, 33-godišnjak je razbio staklo na vratima ugostiteljskog objekta.

Potom je ušao u unutrašnjost, otuđivši iz kase 255 kuna. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, ubrzo su ga uhitili, oduzeli otuđeni novac i vratili vlasniku, a protiv osumnjičenika podnose kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe.

Policijski službenici Policijske postaje SlavonskiBrod su dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili kazneno djelo krađe bicikla, koji je otuđen 10. svibnja, u Slavonskom Brodu, u Runjaninovoj ulici. Za ovo kazneno djelo policija sumnjiči 19-godišnjaka. Oštećeni je upoznat s pravom pokretanja privatne tužbe.

 

INTERNETSKE PRIJEVARE – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili dva kaznena djela prijevare. U prvom slučaju 49-godišnjak se u prosincu prošle godine putem interneta javio na oglas u namjeri kupnje mobitela. Kontaktirao je žensku osobu i po dogovoru uplatio 1600 kuna, no u pristiglom paketu je dobio drugi mobitel vrijedan oko 100 kuna. Policijski službenici za kazneno djelo prijevara sumnjiče 26-godišnjakinju.

U drugom slučaju 26-godišnjak je, dana 30. ožujka, također na internetu pronašao oglas u vezi prodaje mobitela. S obzirom da je namjeravao kupiti mobitel, stupio je u kontakt sa ženskom osobom i dogovorio način primopredaje. Uplatio je iznos od 1700 kuna i po prethodnom dogovoru sačekao autobus na kolodvoru u Novoj Gradiški, no mobitel mu nije dostavljen. Policija za ovo kazneno djelo sumnjiči 20-godišnjakinju.

U obadva slučaja policijski službenici su upoznali oštećene osobe sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

 

PAZITE NA NOVČANIKE, OSOBNE DOKUMENTE I KARTICE – Od 21. do 22. svibnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske prijavljena su četiri kaznena djela krađe. Nepoznati počinitelji su iskoristili nesmotrenost i nepažnju vlasnika, otuđivši novčanike sa osobnim dokumentima, bankovnim karticama i druge predmete iz torbica u trgovačkim centrima i iz otključanih obiteljskih kuća.

Jedan slučaj krađe se dogodio u unutrašnjosti trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, oko 9.30 minuta, a drugi slučaj krađe novčanika, dogodio se također u unutrašnjosti trgovačkog centra u Novoj Gradiški, u Benkovićevoj ulici, oko 19 sati. Pritom su 37-godišnjakinja i 75-godišnjakinja oštećene za nekoliko tisuća kuna, a osim novca otuđeni su im osobni dokumenti i bankovne kartice.

U trećem slučaju, u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, oko 16.30 minuta, nepoznati počinitelj je iz odjeće, koja se nalazila u hodniku otvorene obiteljske kuće otuđio novčanik sa nekoliko stotina kuna, dokumentima i bankovnim karticama, a potom se na bankomatu pomoću bankovne kartice pokušao domoći novca, no bez pripadajućeg PINA, nije uspio.

 

ZAKLJUČAVAJTE KUĆE I STANOVE -U četvrtom slučaju, dana 24. svibnja, u Okučanima, od 0.30 do 8 sati, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće, otuđio nakit i druge predmete, oštetivši 28-godišnjeg vlasnika za više stotina kuna.

 

Policija podsjeća građane da budu oprezni i čuvaju svoje novčanike kada se nalaze u trgovinama, zaključavaju vrata stanova i obiteljskih kuća kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.

 

UHVAĆEN U ŠVERCU CIGARETA, DUHANA. PARFEMA I ALKOHOLNIH PIĆA -U petak, 22. svibnja, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela nedozvoljena trgovina. Temeljem naloga županijskog suda Slavonski Brod, policijski službenici su na području općine Davor, pretražili dom, prostorije i vozilo, koje koristi osumnjičeni. Tom prilikom su pronašli i oduzeli 56 kutija raznih cigareta, 850 grama duhana, 158 komada parfema, 71 boca alkoholnog pića, 81 komada gela i 34 komada tableta. Policija protiv osumnjičenika podnosi odgovarajuće prekršajne i kaznene prijave mjerodavnim tijelima.

Related Post

UČINKOVITA POLICIJA

Autor - 20/06/2014 0
20-godišnjak ukrao veću svotu novca iz obiteljske kuće u Štorosmajerovoj ulici NOVA GRADIŠKA, 20. lipnja 2014. – Policijski službenici Policijske…