POLICIJSKI VIKEND

470 0

Razbojnici, šverceri i prevaranti

– SLAVONSKI BROD, 23. lipanj 2015. – Tijekom proteklog produženog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 25 kaznenih djela od kojih 23 kaznena djela općeg kriminaliteta i dva (2) kaznena djela gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 19 kaznenih djela su na štetu imovine i to devet (9) kaznenih djela krađe, dva (2) kaznena djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo razbojništva, dva (2) kaznena djela prijevare, jedno (1) kazneno djelo utaje i četiri (4) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se šest (6) prometnih nesreća od kojih dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom i četiri (4) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Evidentirana su tri (3) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, tri (3) prekršaja zlouporabe opojnih droga i pet (5) prekršaja iz ostalih zakona. Od ostalih događaja evidentiran je jedan (1) požar i jedan (1) pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

PUCAO, RANIO I POBJEGAO – U petak oko 23,30 sati u Slavonskom Brodu na ulazu u jedan ugostiteljski objekt u blizini centra grada 25-godišnjak iz Slavonskog Broda je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u smjeru 45-godišnjaka s područja općine Podcrkavlje i nakon toga pobjegao. Prilikom pucnjave 45-godišnjak je ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je podvrgnut operativnom zahvatu i zadržan na liječenju. Policija traga za počiniteljem.

 

MLADI RAZBOJNIK OTEO TORBICU S OSOBNIM DOKUMENTIMA, NOVCEM I MOBITELOM – U nedjelju oko 5 sati u jutro u Slavonskom Brodu za sada nepoznata osoba počinila je kazneno djelo razbojništvo nad 27-godišnjakinjom iz Slavonskog Broda. U ulici Fra Grge Martića dok se djevojka kretala pješice s leđa joj je prišao nepoznati mlađi muškarac i na silu joj uzeo torbicu s osobnim dokumentima, novcem i mobitelom. Policija traga za počiniteljem.

 

UHVAĆENI U NEDOZVOLJENOJ TGOVINI DUHANOM – Policijski službenici su jučer, 22. lipnja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 56 i 34 godina s područja općine Klakar. Policija ih je jučer oko 6,30 sati zatekla na području naselja Oprisavci i Poljanci sa dva osobna automobila od kojih je u jednom od automobila u prtljažnom prostoru uočena veća količina sitno rezanog duhana. Pretragom doma, automobila i drugih prostora koje koriste osumnjičeni pronađeno je oko 155 kilograma sitno rezanog duhana i oko 15 kilograma duhana u listu. Pretragom su pronađena i dva stroja na električni pogon namijenjena za rezanje duhana. Policija je pronađeni duhan i strojeve za preradu duhana uz potvrdu oduzela, a protiv oba osumnjičena će Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu dostaviti kaznenu prijavu za kaznena djela nedozvoljena proizvodnja i nedozvoljena trgovina.

 

SLUŽBENOM KARTICOM TANKIRAO VLASTITI AUTOMOBIL – Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom s područja općine Vrbje zbog sumnje u kazneno djelo pronevjera. Muškarac je osumnjičen da je kao voditelj voznog parka jedne institucije u Novoj Gradiški u razdoblju od svibnja do rujna 2014. godine u više navrata koristio službenu karticu za gorivo na benzinskim pumpama u Novoj Gradiški i Požegi u privatne svrhe i na taj način oštetio instituciju za više tisuća kuna.

Related Post