POLICIJSKI VIKEND

804 0

SAŽETAK – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 15 kaznenih djela od kojih 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo organiziranog kriminaliteta.

U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su na štetu imovine i to četiri (4) kaznena djela krađe, šest (6) kaznenih djela teške krađe i četiri (4) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se devet (9) prometnih nesreća od kojih pet (5) s materijalnom štetom i četiri(4) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojim je jedna osoba teže i pet osoba lakše ozlijeđene. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga i tri (3) prekršaja iz ostalih zakona. Od ostalih događaja zabilježen je jedan požar u Slavonskom Šamcu na gospodarskom objektu.

 

PONOVIO PROVALU – Policijski službenici su u petak oko 23,30 sati u Slavonskom Brodu uhitili 38-godišnjaka iz Slavonskog Broda nakon što su prilikom obilaska na jednom objektu kulture u centru grada uočili razbijeno staklo sporednih ulaznih vrata. Muškarac je potom zatečen unutar prostora tog objekta. Nad njim je policija provela kriminalističko istraživanje te je muškarac osumnjičen da je oko 23 sata razbio staklo na vratima objekta, ušao u prizemlje, a potom na katu provalio u prostoriju u kojoj se nalazila blagajna gdje je ispreturao stvari nakon čega je zatečen od policijskih službenika. Njega se sumnjiči i da je prošli vikend od 8. do 10. siječnja provalio u isti objekt te iz blagajničkog prostora otuđio novac. Materijalna šteta u ova dva kaznena djela je više tisuća kuna. Policija će protiv osumnjičenog muškarca nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za ova dva kaznena djela teške krađe.

 

VOZIO AUTOCESTOM U SUPROTNOM SMJERU – U petak oko 21 sat na auto-cesti Bregana-Lipovac, kod zapadnog ulaza u Slavonski Brod, zaustavljen je osobni automobil, SB-registracija kojim je upravljao 61-godišnjak iz Slavonskog Broda. Vozač je osumnjičen da je u vremenu od 19,40 do 21 sat, upravljao osobnim automobilom na auto-cesti, vozeći u suprotnom smjeru od Okučana prema Kutini. Tom prilikom vozač je na tom djelu auto-ceste prouzročio tri prometne nesreće te je po djelatnicima policije oko 21 sat zaustavljen na zapadnom ulazu u Slavonski Brod i priveden radi kriminalističkog istraživanja. S obzirom da je 61-godišnjak kao vozač osobnog automobila vožnjom po autocesti u suprotnom smjeru prouzročio jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom na području Policijske uprave brodsko-posavske i dvije prometne nesreće na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provode se daljnji izvidi o okolnostima nakon čega će se u dogovoru dviju policijskih uprava i nadležnih odvjetništva odrediti kvalifikacija događaja.

 

PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU – Prometna policija je u proteklom tjednu od 11. do 17. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 422 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (183), od kojih 105 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 78 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (52-6), 11 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, sedam (7) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, šest (6) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodilo se 16 prometnih nesreća od kojih 12 s materijalnom štetom i četiri (4) s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i pet osoba lakše ozlijeđene. Tijekom vikenda provedena je i akcija „Alkohol“ u kojoj je zabilježeno 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

 

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3, 15. siječnja, a iznosila je 198 km/h (44-godišnji crnogorski državljanin), a u naselju, 13. siječnja u Starom Slatiniku (95 km/h, 43-godišnjak iz Malino), dok je najveća koncentracija alkohola od 2,39 promila, očitana 16. siječnja u Starom Slatiniku kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.

 

IZUGORIO GOSPODARSKI OBJEKT -U subotu, 16. siječnja oko 19,30 sati u Slavonskom Šamcu došlo je do požara na građevinskom objektu. Uslijed iskrenja na dimnjaku gospodarske zgrade zapalilo se krovište objekta, a požar se proširio i na ostale dijelove pri čemu je gospodarski objekt izgorio u potpunosti, a požar je zahvatio i južni dio obiteljske kuće vlasništvo 49-godišnjaka. Požar je gasilo oko 60 vatrogasaca iz Slavonskog Šamca, Sikirevaca, Gundinaca, Velike Kopanice i Vrpolja. Materijalna šteta bez stručne procjene je preko sto tisuća kuna. Policija je uz sudjelovanje inspektora zaštite od požara obavila očevid te će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće.

Related Post