POLICIJSKI VIKEND

732 0

SLAVONSKI BROD, 25. siječanj 2016. -Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 18 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 17 kaznenih djela su na štetu imovine

i to osam (8) kaznena djela krađe, sedam (7) kaznenih djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se sedam (7) prometnih nesreća od kojih šest (6) s materijalnom štetom i jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Evidentirana su tri (3) prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dva (2) prekršaja iz ostalih zakona.

 

PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU

 

Prometna policija je u proteklom tjednu od 18. do 24. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 376 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (161), od kojih 160 prekršaja nepropisne brzine u naselju i jedan (1) prekršaj nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i jedan (1) prekršaj pod utjecajem droga. Zabilježeno je 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (24-2), pet (5) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, pet (5) prekršaja tehničke neispravnosti, dva (2) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, tri (3) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodilo se 13 prometnih nesreća od kojih devet (9) s materijalnom štetom, tri (3) s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Dogodila se i jedna (1) prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

 

Tijekom vikenda provedena je i akcija „Alkohol – Vinkovo“ u kojoj je zabilježeno ukupno 44 prekršaja od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja nepropisne brzine, osam (8) prekršaja nepropisno zaustavljanje i parkiranje te tri (3) prekršaja nepropisno pretjecanje.

 

Najveća izmjerena nepropisna brzina utvrđena je 24. siječnja u naselju Brodski Stupnik, a iznosila je 102 km/h (30-godišnji vozač osobnog automobila iz Lužana) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,47 promila, očitana 22. siječnja u Slavonskom Brodu, Vinogradska cesta kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.

Related Post

PAS NANJUŠIO DROGU

Autor - 02/09/2013 0
Sudac istrage odredio je muškarcu (53) 30 dana istražnog zatvora, te su ga policijski službenici oko 19 sati u petak…