TRADICIONALNO POKLADNO JAHANJE U BODOVALJCIMA

872 0

Tradicionalno 5. pokladno jahanje u Bodovaljcima održati će se u nedjelju 31. siječnja. Ove godine organiziraju ga Konjogojska druga „Slavonija“ Slavonski Brod i DVD Bodovaljci.

 

Da vlada velik interes konjanika za ovaj običaj koji evocira sjećanja na graničarsku tradiciju i najavljuje poklade i vesela druženja svjedoči više od 50 konjanika koji su najavili dolazak u Bodovoljace.

Okupljanje konjanika je u 12 sati, a povorka konjanika u pratnji tamburaša krenuti će kroz Bodovaljce u 13 sati.

Dobro raspoloženi zaustavljat će se uz pokladnu pjesmu na četiri punkta gdje će ih domaćini dočekati s rakijom i kuhanim vinom, domaćim suhomesnatim delicijama i kolačima.

Jahači, mještani i njihovi gosti okupit će se u 18 sati u mjesnom domu na tradicionalnoj pokladnoj zabavi na kojoj će nastupiti KUD „Trenk“ iz Nove Gradiške i KUD Vrbje, a svirati će Tamburaški sastav „Širok šor“. Ulaz je slobodan.

 

Pokladno jahanje u Bodovaljcima organizira se uz potporu Općine Vrbje i Brodsko-posavske županije.

Related Post

ROKOVO U VRBJU

Autor - 17/08/2012 0
VRBJE, 16. kolovoza 2012. – Rokovo u Vrbju, sada već tradicionalna kulturna i zabavna manifestacija, koja se održava uz potporu…

SMOTRA FOLKLORA U VRBJU

Autor - 17/08/2014 0
VRBJE, 15. kolovoza 2014. – Treća smotra folklora u Vrbju priličena je u organizaciji KUD-a Vrbje i uz pokroviteljstvo istoimene…