POLICIJSKI VIKEND

797 0

SLAVONSKI BROD, 11. ožujka 2013. – Prošli vikend, na području policijske uprave, zabilježeno je 22 kaznena djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela. U prometu se dogodile četiri (4) prometne nesreće,

od kojih jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena) i tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri (3) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

STARICA TEŠKO OZLIJEĐENA PRILIKOM PREVRTANJA AUTOMOBILA – U subotu, oko 16 sati, u Magić Maloj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 76-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Opel Astra, u zavoju udesno zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem, sletjevši vozilom s kolnika, koje se prevrnulo na krov. U ovoj prometnoj nesreći 75-godišnja putnica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 76-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

NOĆNI ŽIVOT UZ BROJNE PREKRŠAJE – U noći, 8./9. ožujka, policijski službenici su u suradnji sa djelatnicima Porezne uprave i djelatnicima Državnog inspektorata, kontrolirali rad ugostiteljskih objekata na području Policijske postaje Vrpolje. Policijski službenici su utvrdili nekoliko prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici i podnijeli odgovarajuće prijave, a djelatnici Državnog inspektorata utvrdili su prekršaje iz Zakona o ograničavaju uporabe duhanskih proizvoda i Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

 

ZRAČNOM PUŠKOM NAPUCAO DJEČAKA U LICE – Oko 17.10 sati, u subotu, u dvorištu obiteljske kuće u Starom Petrovom Selu, 14-godišnjak je u igri i nestručnim rukovanjem, ispalio hitac iz neispravne zračne puške, koja je pogodila 7-godišnjeg dječaka u lice. Ozlijeđeni dječak je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su liječnici ozljede okvalificirali kao lakše tjelesne ozljede. Policija protiv 14-godišnjaka dostavlja izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, a protiv 43-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

NOVOGRADIŠČANIN NAPUHAO 2,06 PROMILA – U nedjelju, oko 2 sata, u Novoj Gradiški, policijski službenici su u Benkovićevoj ulici, utvrdili da 29-godišnjak upravlja osobnim automobilom Jetta, pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu, alkotestom su očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,06 promila. Policija je alkoholiziranog vozača zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja i protiv njega podnosi optužni prijedlog.

Related Post

NEDOZVOLJENO POSLOVANJE

Autor - 08/07/2016 0
OKUČANI, 8. srpnja 2016. – Dovršenim prekršajnim istraživanjem nad 61-godišnjakom, policijski službenici Policijske postaje Okučani utvrdili su prekršaj nedozvoljenog posjedovanja,…

PIJAN I DROGIRAN JURIO 130 NA SAT

Autor - 03/02/2011 0
MEDARI, 3. veljače 2011. – Policijska ophodnja Policijske postaje Okučani je jučer oko 15.40 sati u Medarima u nadzoru prometa, uređajem…