POLICIJSKI VIKEND: Krađe, šverc, pucnjava iz kalašnjikova..

311 0

4. studeni 2013. – SAŽETAK – Prošli vikend, na području iz

nadležnosti rada policijske uprave, evidentirano je 21 kazneno djelo, od kojih su najbrojnija (17) imovinska kaznena djela. U području prometa, dogodilo se osam (8) prometnih nesreća, od kojih dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše ozlijeđene), te šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježeno je šest (6) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pet (5) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te jedan (1) slučaj kršenja odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. Od ostalih događaja zabilježen je jedan (1) slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

KROZ BALKONSKA VRATA DO NOVCA I ZLATNOG NAKITA – U četvrtak, u Slavonskom Brodu, u jednom slučaju u prijepodnevnim satima, a u drugom slučaju u poslijepodnevnim satima, provaljena su balkonska vrata na dvije obiteljske kuće iz kojih je otuđena veća količina novca i zlatnog nakita. Na ovakav način, 40-godišnjakinja i 62-godišnjak (vlasnici obiteljskih kuća), oštećeni su za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija traga za počiniteljima kaznenih djela teške krađe.

 

SUSJED UOČIO LOPOVA I POZVAO POLICIJU – U petak, između 18.30 i 19 sati, u Slavonskom Brodu, nepoznata muška osoba je provalila prozor obiteljske kuće, vlasništvo 48-godišnjaka, ušla u unutrašnjost, no nije ništa otuđeno, obzirom da je provalu uočio susjed, te pozvao policiju, a počinitelj se dao u bijeg. Policijski službenici tragaju za počiniteljem kaznenog djela teške krađe.

 

PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, noćas su iza jedan sat, intervenirali na području općine Bebrina, zbog dojave o pucnjavi. Na mjestu događaja su uočili muškarca s puškom u ruci. Utvrdili su da je riječ o 50-godišnjaku od kojeg su oduzeli automatsku pušku („Kalašnjikov“), kazneno ga prijavivši Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

ŠVERCALI ALKOHOL, CIGARETE I LIJEKOVE S POPISA OPOJNIH DROGA – U vremenu od 1. do 4. studenoga, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod, kod nekoliko osoba pronašli 19 litara alkoholnog pića, 180 kutija raznih cigareta, 90 komada lijekova sa popisa opojnih droga, za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju, te devet (9) komada sjemenki indijske konoplje (0,2 grama), a koje su vlasnici prokrijumčarili u Republiku Hrvatsku, odnosno izbjegli mjere carinskog nadzora. Protiv svih počinitelja prekršaja podnesene su odgovarajuće prekršajne prijave.

 

PIJANI BICIKLISTI OMALOVAŽAVALI POLICAJCE – U četvrtak, oko 23.45 sati, u Slavonskom Brodu, Zagrebačka ulica, policijski službenici su nadzirući promet, zaustavili dvojicu biciklista (21-godišnjaci), koji su upravljali biciklima bez svjetala i pod utjecajem alkohola. Kod jednog 21-godišnjaka, alkotestom je očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,28 promila, a kod drugog 1,04 promila. Prilikom postupanja, omalovažavali su i vrijeđali policajce. Isključeni su iz prometa i zadržani u policiji do otriježnjenja. Protiv obojice policija podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

PIJAN I POD ZABRANOM UPRTAVLJAO AUTOMOBILOM – Jučer, oko 13.25 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom nadzora u prometu, utvrdili su da 50-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola i pod zabranom. Alkotestirali su vozača, pri čemu je u njegovu organizmu izmjerena koncentracija alkohola u iznosu od 1,81 promila. Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa i zadržan u službenim policijskim prostorijama do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 50-godišnjaka podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

ČISTEĆI RADIONICU PRONAŠAO RUČNU BOMBU I STRELJIVO – U Policijsku postaju Okučani, u petak, oko 18.35 sati, dojavljen je slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Naime, jedan građanin iz Medara, na području općine Dragalić, prilikom čišćenja devastirane radionice pronašao je ručnu bombu i 60 komada streljiva 7,62 x 39 milimetara, koje su policajci preuzeli na siguran način.

 

NAPOMENA: Sukladno akciji „Manje oružja – manje tragedija“, građani i dalje mogu vremenski neograničeno, policiji dragovoljno predavati nedozvoljeno i zabranjeno oružje koje drže u svojim domovima i na takav način se riješiti zla iz svog doma. Dovoljno je pozvati policiju na broj 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran način preuzeti oružje. U takvim slučajevima policija protiv građana neće podnositi prekršajne niti kaznene prijave.

Related Post